Објављено од стране: ИстиноЉубље | 28. јануара 2016.

Ваљевске власти и Владика Милутин- За или Против потапања Грачанице и биолошког опстанка народа због пуњења погубне брани Ровни (монах- не монах Антоније)

Вести са Грачаничке страже: Четвртак, 28.1.2016.г…

20160128_121925

20160128_12143620160128_121145Вода потапања свакодневно расте по десетак-двадесетак сантиметара а до пода Немањићке Светиње Грачанице има још једно 7-8 метара- једино је утешно што ће се сваки нареди сантиметар спорије пунити јер је површина пуњења све већа и већа што се вода пење у левкастом кориту погубне бране Ровни…

+++

Православни календар са житијима данашњих Светих и Прологом Светог Владике Николаја…

+++

Монах- не монах Антоније:

DSC_0030

Ваљевске власти и Владика Милутин- За или Против потапања Грачанице и биолошког опстанка народа због пуњења погубне брани Ровни

Комунистички пројекат бране Стубо-Ровни који данас настављају титови пионири разних боја у власти перфидно окупиране од масона земље Србије. Пројекат који је санитарно не могуће заштитити јер је огромног слива на коме нико није прешао на органску производњу, јер се у сливу налазе многобројни древни рудници тешких метала а и да не помињемо пропусне септичке јаме и друге изворе загађења бројних села слива… Пројекат бране Ровни против кога се пишу стручне студије бројних доктора хидро-геологије почев од др Јована Перића, пројекат који ће, уколико се буде пунио у максмималном капацитету који безбожне антинародне власти планирају, загадити највеће подземне капацитете изворских вода Србије… Пројекат на коме је политичка мафија три пуне деценије прала паре, а који треба да има век трајања само три деценије… Пројекат који је признао мешање акумулиране устајале воде са подземним изворским водама, тиме што је највеће врело западне Србије – извориште Пакље спојио у исту цев са њиховом барском водом из бране (а да и не помињемо загађење изворишта еколошким прописима наводно заштићене реке Градац)… Да и не помињемо урушавање и потапање чудотворног манастира Светог Архангела Михаила – Грачанице  и бројне протесте и петиције народа одржане због свега овога… И… И безбожни политичари из свих познатих политичких партија, сатанистички тврдоглаво, беспоштедно гурају овај безбожни антинародни пројекат. Партије које су овај пројекат гурале, са свим научним примедбама, су следеће: СПС; ДС и Борис Тадић, СНС и Чедин ЛДП; а партије, које су такође директно подробно упознате са свим погубним последицама бране Ровни, а које су ћутке одобравале исти упорно не желећи нигде у медијима ни да помену овај медијски ионако игнорисани проблем су: Шешељеви радикали, Бошкове Двери, Коштуничин ДСС. Дакле, на огледалу бране Ровни се види системска масонска антихришћанска организована политичка банда која би народ опет да преваре на наредним изборима, изборима који се и превремено одржавају јер се зна да иду године кризе и рата и да ова банда никада не би могла да оствари своје властољубиве планове на било којим каснијим изборима.

Народ унеколико схвата превару али се накупио страха, или пак, смућења од оних које је себи узео за учитеље. Народу једини учитељ треба да буде Свети Сава и сви наши Светитељи – па тек онда живи људи који унеколико испуњавају речи Светих на делу и у животу своме. А шта му кажу ти савремени раслабљени учитељи… Ево, најрепрезентативнијег примера: Наиме, недавно је један клирик Епархије ваљевске радосно пришао владици Милутину и раздрагано му се похвалио – Свети владико, био сам на Божић у Грачаници ваљевској (чије је потапање у току) и било је баш лепо. А владика Милутин му је, одмахујући главом, рекао – Баш си нашао где ћеш да идеш. А када је клирик инсистирао да му владика објасни ове речи које су га дубоко потресле, владика је у образложењу рекао – „тамо иду само они Антонијеви“.

Ако је све ово од речи до речи тачно, како нам је препричано из друге руке, мало је рећи – Срамота Преосвећени Епископе Милутине! Таквим приступом само ћете себе одгурнути од Грачаничког Благослова Светог Архангела Михаила. Прво, владико, упорно ниси хтео да на суду обориш издајнички уговор који је еп. Лаврентије раније потписао са браном Ровни (као да је Лаврентију деда у наслеђе оставио древну Грачаницу) о замени Грачанице за нове објекте на обали планираног масонско-политичког језера, уговора који је издаја свег православног духа и наслеђа за које се изборише наши Светитељи кроз векове и то оставише у Светим Канонима Цркве, уговора који је главно оружје безбожника у рушењу Цркве… Дакле, код Великих Светиња Божијих, не може се бити топло-хладан, већ или си веран или издајник. Узалуд смо се ми годинама питали зашто народ у Ваљеву, нити долази у Грачаницу, нити долази на месечне протесте у центар града (од којих је први наредни у уторак, 02. фебруара, Градски трг у 17. часова), јер ако владика овакве и сличне ствари прича – онда ће то да чују и свештеници па ће раширити верницима приликом освећења славских водица сличне раслабљене „благослове“, типа – да се треба молити из даљине а у Светињу Грачаницу се не мора ићи.

Мислите ли, владико, да смо заборавили да си, после три године паузе, богослужио у Грачаници на сам дан уочи рушења порте манастира багерима – а да ништа народу ниси најавио тада. Да ћемо заборавити да си два-три месеца игнорисао окупљања народа у напуштеној Грачаници недељом и празником, па када су ти власти „благословиле“, тек тада си послао свештеника да служи редовно у Грачаници. Да ћемо тек тако заборавити да од вандалског рушења порте манастира Грачанице – још до дана данашњега ниси издао никакво Епархијско саопштење поводом тога већ и даље на разним Епархијским пројектима сарађујеш са истим лицемерним политичарима и њиховим фирмама. Елем, можда ти поштујеш издајнички безбожни Лаврентијев уговор на делу јер си условљен, јер су ти можда рекли да можеш послати свештеника да служи у Грачаници али да не таласате. Па, добро ако су ти и то, на пример, рекли, па нису ти ваљда наредили да још и одговараш народ да не одлази на службе у страдалну Светињу Божију.

И, нећу ти ја грешни пред Богом бити никакав изговор што се ти, Преосвећени, тако опходиш према Светињи и према овом верном народу твоје Епархије који долази у Грачаницу и коме ја никакве поуке ни савете нисам давао, а камоли их духовно руководио. Не дели људе на присталице било кога, већ пред Богом уради оно минимално за шта си завете и положио и одговорност примио. Буди Епископ и школуј Свештенике Божије – а не само обреднике који ће само свршавати Свете Тајне и обреде а о питањима вере и опстанка Светиња неће имати свој став или га неће смети изговарати.

А ако, пак, у свом висококвалификованом самооправдавању по питањима опстанка Грачанице кажеш ону новотарску тезу – битно је да се у Грачаници служе Литургије. Рећи ћу – тачно је, али ћу додати да Литургија није никаква чаробна формула која се изговара када си у опасности и која одмах чини чуда. Устројство Цркве свим својим канонима, типицима и поукама сведочи да ми нисмо достојни бити свакодневно на Литургијама ако ли се за Свете Литургије не припремамо долично бројним молитвеним правилима и службама које су у типику Цркве постављене пре почетка Литургије. Да и не помињем да си, Преосвећени, годинама обећавао да ћеш служити последњих 40 Литургија у Грачаници пред потапање све док ти „вода не дође до појаса“ а да се сада служи и даље само недељом и празником. Ако кажеш да ти ја сметам… ја сам и пре позивао да одредиш свештеника који ће јавно устати у одбрану Грачанице а да се ја повучем (свештеника који ће водити и протесте и Литије у центру града), а и сада кажем нећу се појављивати на тих 40 Литургија, седећу у кући Грачаничких стражара утешен, а ти дођи, служи и победи. А не овако, ништа нам (Грачаничким стражарима) не помажеш ни у чему, ни ти, ни свештеници твоји, а ти сам повремено одмогнеш да срце заболи – и то сада када се брана Ровни безаконо пуни већ 4 месеца, када је остало можда још два месеца (зависно од падавина) до потапања немањићке Светиње – у времену када је најбитније да се сви боримо за одређивање безбедног нивоа пуњења бране Ровни, од нашег Преосвећеног владике – ни гласа. Срећа само што Православни верују у Христоса Спаса а не у владике, те се не смућују ни сада, већ се колико могу труде да исповедају Истину Цркве и брину о Светињама Божијим, јер –  „Ако је Бог с нама- ко ће против нас!?“.

Преосвећени, на крају, после свега, молим те – или Јавно Устани, или јавно одустани од Грачанице, јер највећа духовна штета настаје управо оваквим топло-хладним завијеним дипломатисањем са безбожним властима.

plakatА ти верни Христов народе, немаш благослов да се предаш у одбрани Вере и Светиња већ по својим моћима да учиниш оно најмање што можеш – Покрет на Литургије у Грачаницу и на Литију на улицу, само са разликом што због овакве духовно замршене ситуације у Ваљеву сада апелујемо на верни народ из свих крајева Србије како би наши Православни Протести улицама Ваљева опстали и уплашили политичаре у навечерје потапања Светиње Грачанице и нових изборних лажи и превара…

ИстиноЉубљу, монах – не монах Антоније

Advertisements

Responses

 1. […] 28.1.2016. Истинољубље […]

 2. […] 28.1.2016. Истинољубље […]

 3. […] 28.1.2016. Истинољубље […]

 4. […] 28.1.2016. Истинољубље […]

 5. Jeretici ce uzeti vlast u Crkvi, i svuda ce postaviti svoje sluge,
  da ce blagocesce biti prenebregavano….
  Posle toga, sine moj, kad vidis narusavanje Bozanskog Reda u Crkvi,
  otackog predanja, i Ustanovljenog Bogom Poretka, znaj da jeretici
  vec deluju, ali se moze desiti, da jedno vreme skrivaju svoje necastije,
  ili da neizostavno iskazuju Bozansku Veru, da bi jos uspeli ,
  zavodeci one bez duhovnog iskustva.
  Gonjeni ce biti ne samo Pastiri, no i sve sluge Bozije, jer bes
  rukovodeci jeresju, ne trpi blagocesce. Poznacete ih jer su vukovi
  u ovcijim kozama, po njihovoj gordeljivoj naravi i vlastoljublju.
  SVETI NEKTARIJE OPTINSKI
  „Gospode Isuse Hriste Sine Boziji, koji Dolazis,
  da sudis zivima i mrtvima, pomiluj nas gresne,
  Oprosti padanja u greh svega zivota naseg,
  I nacinom koji Sam Znas, Sakrij nas od lica antihristovog
  U skrivenoj Pustinji Spasenja Tvog !“
  Sveti Nektarije ostavio nam je i molitvu za poslednja vremena.


Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

w

Повезивање са %s

Категорије

%d bloggers like this: