Објављено од стране: ИстиноЉубље | 15. јануара 2016.

Како победити, а не учествовати? (О борби за одбрану од потапања Светиње Грачанице) – Владимир Челекетић

DSC00246Вести са Грачаничке страже: Петак, 15.1.2016.

Мирно али забринуто на Грачаничкој стражи због убрзаног раста пуњења духовно, еколошки и научно указано- погубне бране Стубо-Ровни коју насилно пуне безобзирне марионетске власти ове уистину масонима и политичким љигавцима окупиране данашње Србије. Данас је и Удружење грађана Победа са одборником Љубомиром Брадићем гостовала и разобличавала водеће политичке партије у Србији и њихов здружени пројекат бране Ровни на таласима најстаријег радија у граду- Радио Ваљева(које је недавно због критике власти СПС коалиције истерано из својих традиционалних просторија први пут од постанка). Вода надолази, видесмо успут стопирајући превоз и владику Милутина који прође поред нас идући из оближњег манастира Пустиње- али у Грачаницу нити свраћа- нити даје икакво саопштење после вандалског рушења конака Грачанице, рушења звоника и чупања икона из Цркве још од 31. августа 2016. Хвала Богу да је шаље и свештеника на Литургије у Грачаници недељом и празником- Али владика остаје дужан за оних свакодневних последњих 40 Литургија које је ранијих година одлучно најављивао служити пред само потапање ове чудотворне Немањићке Светиње. Ево, само за владику- данашњи извештај о претећем сатанином водостају против кога (још увек) ниједног организованог свенародног Молебана нема…

20160115_14531020160115_14201220160115_144512

Како се дави Грачаница од мутне масонско-политичке воде са бране Ровни- тако се невидљиво и притајено дави и сва Србија у овом духовном посрнућу од Светог Православља и Правоживља, али и цело друштво и држава од лукавог ропства политичко-масонске антихришћанске банде на власти ове Благословене Немањићке земље. Што је најпоразније иста та антихришћанска клика сада покушава снимити и филм о Немањићима у спомен Светог Стефана Немање- монаха Симеона- фаљда ће и Светог Немању прогласити масоном и глобалистом- како су то већ у једном филму и покушали. О, Света Небеска Србијо, знамо да ничега нисмо достојни, опраштај што смо те увредили и вређамо- али неопрости овим лукавим антинародним властима да распуђују и трују више расејано и саблажњено стадо Христово…

Зато устајмо док нас вода греха није скроз све потопила… Литургије у Грачаници сваком недељом и празником, а потом у уторак 02. фебруара сви на улице Ваљева За Грачаницу и Изворске воде (02.фебр., Градски Трг у 17 часова, Ваљево)

ИстиноЉубље свима Вама!

+++

Православни календар са житијима данашњих Светих и Прологом Светог Владике Николаја…

+++

Осврт г. Владимира Челекетића са последњег Протеста и Литије улицама Ваљева- За спас Грачанице од потапања и спречавање уништења подземних језера изворских вода Србије… уз сагледавање вишегодишње борбе за застављање пуњења масонске бране Ровни на, по народ и Светиње, безбедном нивоу

dscf4252

Како победити, а не учествовати?

Док се српска родољубива јавност згражавала над још једним српским пузањем пред Турцима и бестидним проглашавањем Турске за српског пријатеља у рангу Русије, у Ваљеву је 29. децембра, одржан још један протест против пројекта којим се предвиђа потапање манастира Св. Архангела Михаила (Ваљевске Грачанице) и загађивање чистих изворских вода ваљевског краја. Као и увек до сада скуп је одржан у организацији, како се то каже, удружења грађана, „ИстиноЉубље“, на челу са, вероватно, најупорнијим и најиздржљивијим човеком којег познајем, монахом Антонијем. Од политичара, био је присутан само један одборник градске скупштине, који није члан ни једне партије, већ је члан групе грађана Победа. Представника локалних одбора тзв. родољубивих партија, ДСС, СРС и Двери, није било, као што их ни на претходним протестима није било, но, они су оправдано одсутни. Заједно са својим љубљеном вођама ангажовани су на помагању Русима у одбрани Крима.

О Ваљевској Грачаници и пројекту који је угрожава написано је све и по више пута, али можда је време да на једном месту побројимо чињенице и суочимо се са њима на крајње рационалној основи.

Рушење хришћанских светиња није непозната занимација безбожника. Срби би, из сопственог искуства, толико требали да знају. Српске светиње скрнавили су и рушили Турци, вековима, а у модерној српској историји, тиме се бавила широка антисрпска коалиција сачињена од усташа, потурица, Шиптара и српских комуниста. Чињеница да је комунистички кадар, почетком деведесетих, мутирао у класичан организовани криминал, суштински није променило ништа. Напротив. Лични интерес локалне мафије постао је једини критеријум за деловање па је зла судбина светиње постала још извеснија.

Истини за вољу, рушитељи Ваљевске Грачанице, ни дан данас, нису неки планетарни феномен. Свету никада није мањкало безбожника, криминалаца и лудака, а данас их већ има у изобиљу.

10897834_697091640421299_7541391852671682462_n
Срушен звоник у Ваљевској Грачаници

022
Оскрнављен и полусрушен храм на Косову и Метохији. У недостатку Срба, посао су обавили Шиптари

more-than-60-monasteries-and-churches-destroyed-in-syria
Срушена црква у Мосулу (Ирак). Тамо нема ни Срба ни Шиптара, али има бораца Исламске Државе. Увек се неко нађе.

Рушење Ваљевске Грачанице се, ипак, у једном детаљу разликује од рушења храмова по Косову и Метохији и Блиском Истоку, утолико што постоји сагласност, да не кажем благослов, СПЦ за то светогрђе. Није ми познато да су надлежне епископије или патријаршије дале благослов Арапима за рушење храмова по Блиском Истоку, а опште је позната ствар да Шиптари немају благослов СПЦ за рушење светиња по Косову и Метохији. И не само да немају благослов већ се СПЦ жестоко противила уласку „државе“ тих дивљака у УНЕСКО управо из страха да би српске светиње и формално припале Шиптарима. Дакле, остаје нејасно каква је разлика између Ваљевске Грачанице, са једне стране и манастира и храмова Косова и Метохије и Блиског Истока са друге. Да ли међу самим манастирима и храмовима постоји некаква хијерархија, па се неки могу рушити и скрнавити, а неки не могу? Стручан одговор на то питање српска јавност још није добила. Или је трик у томе ко их руши, па је некима дозвољено, а некима није? На пример, Срби могу, а Шиптари и Арапи не би требали?

Упркос изостанку формалног и стручног објашњења, анализом неких других догађаја, можда, можемо доћи до одговора на горе наведена питања. Врх СПЦ је јавно и у више наврата подржао гурање Срба и ово мало што је остало од српске државности, у, отворено, антихришћански политички савез познат под називом Европска Унија [1]. Додајмо на то подршку политици велеиздаје, оличеној у тзв. Бриселском споразуму и чињеницу да су многи криминалци из власти (а у Србији, на сваком нивоу власти и нема других до криминалаца), међу којима су многи отворени педерски лобисти, добили највиша црквена ордења. Ствар је отишла толико далеко да је један Томислав Николић, човек који активно учествује у политици велеиздаје са највишег нивоа и човек који врло отворено подржава јавни педерски разврат на улицама Србије, добио орден Св. владике Николаја управо од ваљевског владике [2].

Ако све горе наведено узмемо у обзир, почињемо да наслућујемо критеријум по којем Ваљевска Грачаница може да се руши и скрнави без и једног озбиљног гласа протеста који би дошао из врха СПЦ. Из неког разлога, добар однос са „српским“ властима, ма колико оне криминалне и антисрпске биле, постављено је као приоритет и како сада ствари стоје, нема тог непочинства против земље, народа и светиња које ће изазвати озбиљан отпор СПЦ. У таквој ситуацији, позивање СПЦ да стане у одбрану Ваљевске Грачанице представља губљење времена. Када су, пре неколико година, „родољуби“ и „домаћини“, отворено, кренули путем велеиздаје, многи наивни Срби, укључујући и аутора овог текста, су веровали да Црква која у својој историји има једну Конкордатску кризу, мора и може бити стожер националног отпора. Погрешили су. Но, не заборавимо да ће бриселски, вашингтонски и турски вазали, који владају Србима, ићи до краја. Монструозан глобалистички пројекат не може успети без потпуног уништења нација и националних држава. У таквом пројекту нема места за Цркву. Никаквог! Већ је најављено укидање веронауке и обавезно општепедерско образовање [3]. Хоће ли СПЦ одћутати до краја или ће једном доћи до прекида ове ненормалне и неприродне симбиозе са криминалцима и безбожницима? Видећемо. И ако се то деси, хоће ли тада још увек бити Срба?

Шта је са изворима?

Ако недостатак адекватног отпора скрнављењу манастира можемо објаснити пасивним држањем СПЦ, чиме можемо објаснити ћутање јавности пред долазећом еколошком катастрофом? Осим класичног терора, масовних хапшења, прогона и стрељања, тешко да једна власт може једном народу нанети веће зло него што је трајно загађивање извора питке воде. Претпостављам да се примери таквог злочина тешко могу наћи у историји чак и као одмазда тиранских режима или метод специјалног рата. На протесту 29. децембра, поменуто је да ће на пролеће бити локални избори? Хоће ли нови сазив општинске скупштине наставити овај злочиначки пројекат? Неће, уколико на изборима победи партија која ће тај пројекат да заустави. То даје извесну наду, али има један мали проблем. У Ваљеву таква партија не постоји. Пошто партије које не постоје, обично не побеђују на изборима, сва је прилика да ће партијска војска криминалаца седети у локалној скупштини и после избора. Међутим, у Ваљеву постоји удружење грађана Победа које је, колико је мени познато, једина политичка организација у граду која се интензивно бори против овог злочиначког пројекта. Сада се поставља питање да ли два удружења грађана, па ма колико људи пожртвовани и храбри у њима били, као што јесу, могу сама, без сарадње са јаком и добро организованом српском политичком партијом на националном нивоу, да се супротставe „државно“-мафијашкој машинерији разрађиваној две и по деценије и добро утемељеној у антисрпском наслеђу српских комуниста, па чак и ако Победа добије изборе на пролеће? Зато бих сада нагласио две ствари. Већ сада је потребно кренути у интензивну кампању за локалне изборе и у окупљање свих локалних родољуба под окриљем Победе уз јасну поруку јавности да не губи време лажним родољупцима који су у стању да сваки дан Србе замајавају Кримом, али им не пада на памет да реч једну кажу против локалне мафије која им угрожава суграђане. Друго, време је да Срби, не само у Ваљеву, већ широм Србије, схвате да се постојећем криминално-мафијашком и антисрпском поретку не могу успешно супротставити локална удружења грађана, већ је потребно да Срби добију своју партију на националном нивоу, која ће штитити њихове интересе широм Србије. Сви у Србији имају своје партије. И Мађари и Шиптари и потурице, … чак и Цигани. Има ли власти у Србији, локалне или неке друге, која сме да удари на муслиманску светињу? Или да тако витално угрожава животну средину у делу Србије у којем живе „мањине“? Замислимо шта би се све дигло против такве власти, у целој Србији, не само на локалу. У систему тоталне угрожености, парцијалан отпор није трајно решење.

Коначно, чак и ако усвојимо „стратегију“ доброг дела српске родољубиве јавности, која подразумева чекање руског цара на белом коњу, што ће рећи да Срби не треба ништа да раде ни на локалу ни на националном нивоу, осим да, евентуално, кукају, тешко је веровати да ће руски цар имати времена да се бави некаквом Ваљевом, једном манастиром и изворским водама. Значи, чак и ако Руси ослободе Константинопољ и Срби, неким чудом и руском милошћу, избегну судбину верних турских вазала, Ваљеву и Ваљевцима опет остаје да се сами обрачунају са локалном бандом или да пију флаширану воду и носе проклетство звог потапања светиње. Тек толико да се зна, да не буде, на крају, да су криви бедни српски вазали, криминалци, Брисел, Вашингтон, Ватикан, белосветске завере или руски цар, зато што је имао важнија посла и што свог белог коња не напаја на изворима ваљевског краја.

Извор: Национална партија

Advertisements

Responses

  1. […] 1. 2016. ИСТИНОЉУБЉЕ, за ФБР приредила Биљана […]


Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

w

Повезивање са %s

Категорије

%d bloggers like this: