Објављено од стране: ИстиноЉубље | 1. јануара 2016.

Господе Боже, упокој оца нашег Жарка Гавриловића, јединог и последњег уличног Исповедника Твога међу свим свештенством СПЦ

Вести са Грачаничке страже: Петак, 1.1.2015.г. Мирно код светиње Грачанице од државне банде са бране Ровни…

Монах-немонах Антоније:

Господе Боже, упокој оца нашег Жарка Гавриловића, јединог и последњег уличног Исповедника Твога међу свим свештенством СПЦ

Мирно код Светиње Грачанице и на Грачаничкој стражи  данас. Мирно, али тужно пошто смо данас остали као сирочићи у својим даљим протестима и против екуменизма, и против бране Ровни а за очување немањићке Грачанице и изворских вода, и против промоција хомосексуализма преко тзв. „геј-парада“… јер нам се око поднева упокојио прота, отац наш, Жарко Гавриловић.

Свуда је стизао прота Жарко да помогне угроженима овај врли и незамењиви свештеник који је у очима народа деценијама урезивао неизбрисив траг у сећању свег искрено Православног народа србског. А оно што појачава наша осећања сада јесте и чињеница да иза њега није остао ниједан свештеник који би се на њега угледао, ниједан свештеник који би неустрашиво храбро, без обзира на претње казнама из екуменистичке, продржавне Патријаршије званичне СПЦ, изашао на улице да исповеда Истину Христову са угроженим и напаћеним верним народом Христовим. Ово је моје искуство јер сам још од 2002.г. покушавао да нађем још једног тако ревносног и храброг свештеника, који никада неће ћутати пред главешинама али неће ни остављати превремено оне надлежне које је цео свој живот критиковао због ширења саблазни у верном народу- које, нажалост, није престајало до последњег издисаја његовог овде на земљи. У најтежим животним тренуцима и доброделатним прегнућима најчешће си остајао сам остављен од људи, зато знам да је био ред да те и телесна смрт затекне насамо са Господом…

Оче долазио си радосно и смело на сваки протест који сам ја грешни припремао ради покушаја одбране Православне побожности и отаџбине, једини си на кугли земаљској био ти који си нашим трудовима давао подршку, „званични легитимитет“… Не остави ме неуког и неспособног никада- него ако стекнеш слободу пред Господом Истине- предходи с Неба сваком кораку моје грешности и ти води и умножавај овај сада малобројни освешћивани народ србски, кроз покајање и исповедање истине, све до васкрса Светог Православља Христовог које нам је, кроз многе невоље, на крају проречено. Нека се око твога незаборавног гроба и неуништиво Благодатног дела- окупе и обједине сви Православни родољуби и нека од данас крене река србске љубави и слоге у Христосу Исусу Господу нашему.

Сто пута, безброј пута- Бог да ти душу прости, а мени грешном ти опрости што раније, на време, не позвах свештеника да те и Причести а не само да стигне да ти прочита молитву за исход душе(превари ме чињеница да си много пута овако због плућних тегоба бивао на издисају- па поново на дуже времена васкрсавао, превари ме што сам чекао суботу и редовни протест испред Патријаршије за Јединство у Предању Цркве Божије коју разбијају водећи србски епископи, превариме јер, због твоје неустрашивости и истрајне пожртвованости  нисам веровао да ће овај тренутак скоро доћи- и да ће те Господ одржати све док се не ослободимо од подмукле окупације Србије, и екуменско-духовне, и масонски-политичке властеле…).

Сам си ратовао у Име Господа- самог и остављеног од људи те је те Он и упокојио- само да би овај народ видео како и шта се чини, како и колико се цене данас Праведници Божији!

Вјечнаја памјат, оче мој, Бог да ти душу прости, и још једном- Опрости…

са тугом неизбежном, али и надом неувењивом, монах-немонах Антоније 

+++

Последњи говор и последњи протест неустрашивог оца нашег проте Жарка Гавриловића:

(НЕ – криминалном пуњењу бране Ровни – Величанствени говори, 23.јун.2015.г.)

Говор оца Жарка почиње од 4.минута и 30.секунди…

ИстиноЉубље свима Вама!


Responses

  1. Vjecnaja Pamjat, Oce Zarko !

  2. Господе Исусе Христе Сине Божији, упокој душу уснулог слуге свог, оца нашег Жарка Гавриловића!

  3. SAJT VAM JE BAGOVAN I NEMOGUCE JE PRICI BILO KOM SADRZAJU KOJI OBJAVITE

  4. Vjacnaja pamjat oce Zarko! S Gospodom sad razgovarajte On ce Vas cuti jace nego sa ulica Beograda!! To obicno tako biva. Proroke njihov narod nikad nije prihvatao osim nekolicina poput o. Antonija i bogomoljaca.

  5. Страхоте времена које живимо најбоље можемо оценити по величини губитка који настане одласком само једног оваквог човека, спремног да сведочи истину увек и на сваком месту. Отац Жарко је сада предао своју душу Господу, који ће добро знати где она припада. Остадоше наше душе, овде доле, на ветрометини свих зала која се сакупише око нас и баш ту ће нам сада фалити један овако поштен и храбар човек, да нам помаже у борби за спас наших душа.
    Слава му и нека му је лака земља.


Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

Категорије

%d bloggers like this: