Објављено од стране: ИстиноЉубље | 29. децембра 2015.

Безбожне власти и проклета Ровни брана рак рана наших данаГовор монаха-немонаха Антонија на вечерашњем протесту у Ваљеву

DSC01904Вести са Грачаничке страже: Уторак, 29.12.2015.г… Мирно код Грачанице и на Грачаничкој стражи. Јуче је банда на власти усвојила буџет Ваљева тако да је поред уплате од 130 милиона динара погубној брани Стубо-Ровни од стране окупационих проглобалистичких „државних“ власти придодато још и 25 милиона за даља рушења око манастира Грачанице од стране локалне скупштине. Чак се бандоглави комуњарски директор Миодраг Марковић хвалио како сваке недеље мора да иде на брану јер наводно преко сто људи недељом одлази да види и одушевљава се пуњењем бране. Комуњаре су интернационална банда која нас је лукаво окупирала изнемоћале Другим светским ратом- и док се тај богоборни вирус не истреби из свих србских покољења Православном вером, родољубљем и уклањањем са власти данашњих разнобојних титових пионира – неће нам бити боље, напротив… Нама Србима, изгледа, једино глад или рат могу да помогну да се повратимо Христу Богу.

ИстиноЉубље свима Вама! 

+++

Говор монаха-немонаха Антонија припремљен за вечерашњи протест- За одређивање безбедног нивоа пуњења погубне бране Стубо Ровни, Ваљево, 29.12.2015.г., Градски трг, 17:00 час.… (Касније вечерас ће бити извештај са Протеста и Литије градским улицама)

DSC01095

Безбожне власти и проклета Ровни брана рак рана наших дана

 Драга браћо и сестре, истинољубци Божији, Помаже вам Бог!

Злокобна брана Ровни се, иако веома споро, ипак- без застанка пуни већ четири месеца. Напунили су брану само 4-5% јер падавина нема, вода се још не шири читавом равницом већ се још увек само пење уским речним коритом и пресећи ће нам ускоро прилаз колима ка манастиру Грачаници у коме су са бране Ровни дозволили Епархији ваљевској да се наставе Свете Литургије сваке недеље и празника- јер рачунају бедници да ће вода плављењем за њих завршити посао и да време ради за њих. Тако се понашају и богоборни полицајци у СУПУ када пријављујемо ове скупове, исти они који су учествовали у оном монструозном хапшењу верника 31 августа, рушењу конака манастира, звоника, обијању врата Цркве, чупању икона са иконостаса… исти они полицајци који су нас по жељи политичара  мрцварили по судовима и увек када треба да пријавимо скуп- сада пред политичке изборе који се очекују у априлу желе пријатељски однос са нама јер и они рачунају да ће вода плављењем довршити њихова богоборна дела. То лукавство политичара и њихових намештеника у полицији, па и судство да поменемо(јер сам управо кажњен са три месеца забране вожње због погрешног паркирања- тј. покушаја да на једном од предходних скупова овде приближим возило скупу како би обезбедио напајање за озвучење ради обраћања вама), дакле то лукавство антихришћанским масонима и ротаријанцима задојених користољубивих власти се дало и очекивати.

Али, браћо и сестре, где су за ова 4 месеца пуњења бране Ровни да се бар икако јаве они интелектуалци који су се борили за спуштање нивоа ове опасне бране, да се заштите велика језера подземних изворских вода од мешања са водом са бране Ровни која ће бити све загађенија протоком времена, да се заштите велика врела Пакље и Градац, па, безбедност грађана, клима… а на крају и да помену и немањићки манастир Грачаницу и оскрнављене гробове предака око ње. Где се то огласила Епархија ваљевска у протекла 4 месеца од рушења порте манастира- јер, није ли сада најургентније и најпогодније и време док се брана споро и стидљиво пуни- за заједничко и све веће и веће подизање гласа у јавности, нарочито што је сада политичка банда у страху пред изборе. Где су сада оглашавања оних интелектуалаца и научника, на пример Драгана Петровића- Паштрићанца, и оних који су се бусали да су предводници борбе за ревизију бране Ровни, они који су се стидели наших уличних окупљања и литија и говорили да је то испод њиховог нивоа…где су сада и саопштења владике Милутина… Зашто су занемели, да се нису предомислили, уплашили, или су нас неки намерно замајавали и гушили. Онај ко се бори за добро не застаје пре краја, иначе се ћутањем приклонио супротној страни. Обавезно питајте епископа кад год га видите зашто тако активно ћути, тј. зашто се не оглашава поводом монструозног рушења Грачаничке порте и зашто увек Епархија ваљевска заказује трибине и велике свештене обреде баш у време наших месечних окупљања, ево сада је баш у овај дан и у овај час заказана у народу дугоишчекивана, једном-двапут годишње служена, Света тајна јелеосвећења за исцељење болесника коју, рецимо у Грчкој, свештеници служе мноштво пута годишње чак и по личним захтевима оболелих верника. Будите на Литији овој а после идите и питајте владику зашто се не оглашава за Грачаницу и зашто не служе појединачна освећења за оболеле вернике, баш би било лепо да то буде и у Грачаници. Или нас, можда, то његова узвишеност сматра некаквом сектом коју треба  сузбити позивањем народа на истовремено вршење светих тајни, или је то опет нека „случајност“ као оне трибине у време предходних наших месечних окупљања, или су му они из власти допустили да служи у Грачаници под обавезом да не сме више писнути у одбрану њену нити имати икакве везе са ободравањем овог народа у одбрани Светиње. Питајте ово Преосвећеног владику смирено, добродушно и упорно где год и кад год да га видите.

Ко је то данас наговорио Хришћане да ћуте у време потребе најинтезивније одбране Светог Православља и Светих манастира. Зар смо се помирили са планом политичко-полицијске мафије која једна другој чува леђа, да паре из окупационе масонске Владе РС(130 милиона) и локалне комунистичке скупштине(25 милиона) искористе за завршно „санитарно чишћење“ терена потапања бране Ровни у максимално планираном нивоу пуњења у шта спадају и преостали гробови и објекти око Грачанице, а  да потом брану пуне до максимума годину и по или две године дана, затим да брану држе у пуном нивоу 6 месеци и да испитују како се понаша, па да тек онда да одмере како да почну да је користе.

Земља је жедна воде- али је Бог, ево, не даје онако како би је иначе давао- управо због пуњења бране Ровни, ваздух је осиромашен кисеоником јер је проветравање од константних западних ветрова Болоњске струје спречила управо брана Ровни. Два основна елемента неопходна за живот људски на земљи су у дефициту због намере максималног пуњења бране Ровни, а још ако поред нас раслабљених и потопе Грачаницу- шта ли нас тек онда чека… Дакле, ако желите Истину и Живот који је Христос Бог наш и на овим пределима земље Србије- устаните и исповедајте истину о Грачаници, изворским водама Градца, Пакаља и подземних језера- тзв издани Лелићког Карста, ваздуху у Ваљеву, опасности од земљотреса ове епицентралне линије која иде од трусне Мионице, кроз брану Ровни, па до нестабилног Крупња и Босне… Јер тајним молитвеним уздасима и јавним исповедањем истине у сржи разбијате темеље оних властодржних политичара који су склони масонској лукавости и служењу лажи чији је извор сам сатана и његови демони.

Када су у време Првог светског рата честити наши преци, Православни у пуном смислу те речи, са вером у Бога ратовали са физички надмоћнијим непријатељем, и када су своје топове и другу оскудну технику главили у блату- испрва запрезали су коње. Али коњи су на удар запињали па пустали, и тако се кидали а да оруђе извлачили нису. Међутим, када би пронашли и уместо коња запрегли волове- е, ови би полако запињали и непопуштали и милећом брзином извлачили заглављено оружје. Све је Бог дао разумном бићу човечијем на земљи као слику духовнога. Коњ је добар подсетник за брзину и атак на непријатеља у погодно време, а во је симбол снаге упорности и трпљења, све има своје. У духовном смислу- будимо сада симболични волови Христови који ће уздисањем,покајањем и исповедањем истине насупрот непријатељима, миц по миц, извлачити се из греха свесрбскога који нам је прочинило ово срамно свенародно допуштање заглављивања народног бића у блато масонско-политичке бране Стубо-Ровни. Све ово се могло краће рећи оном народном „тиха вода брег рони“, само та вода мора бити упорна и константна у служењу Истини и онда ће Бог једне једине Православне Истине бити са нама, а ако је Бог са нама у овим делима- ко ће онда моћи против нас. Молите се Богу тајно колико год можете, идите на сваку заједничку Литургију нарочито у страдалну Грачаницу недељом и празником, чините тајно добра дела а јавно исповедајте Православну Истину Божију кад год је неко злоупотребљава (као што нас сада лажу да Бог, наводно дао довољно изворске воде и да ма, је мало воде коју дају обилни извори Градца и Пакаља- па ће нас сада они спашавати њиховом вештачком погубном, на погрешном месту направљеном браном, и то правећи је тако да униште немањићку Грачаницу којој је Бог једном занавек одредио Свето Место пребивања ради спасења и обожења душа људских). Чините тако и бићете или неустрашиви или бар нећете саучествовати у свенародном греху који се множи Србијом и муњевитом брзином привлачи казнене невоље на синове противљења оном Јеванђеоском путу смиреног истинољубивог пута спасења у Христу Исусу Господу нашем, јер нема другог Имена под небом којим би се људи могли спасити сем онога, православно једино спознајног, које је Христос.

С вером у Бога на првом месту не одустајмо од служења Истини, јер непријатељи србског народа сада врше прикривени фронтални напад на Православље- споља кроз масонске политичаре а изнутра кроз заведене и заблуделе свештене реформаторе међу епископима у Цркви Божијој. „Јер ако исповиједаш устима својим да је Исус Господ, и вјерујеш у срцу својему да га Бог подиже из мртвих, бићеш спасен. Јер се срцем вјерује за праведност, а устима се исповиједа за спасење“.(Римљ.10.9.)

Непоколебиву веру у срцу православном вам желим свима и исповедање Православне Истине, у нашем случају сада најактуелније, истине о стрању Светиње Грачанице од потапања у антинародној брани Стубо-Ровни, и то што више појачавајући личне трудове што се више ближе политички избори априла или маја следеће године- да нам се опет не провуку на власт прикривени антихришћани, материјалисти, они којима су врховни идеали лични интереси, обигравање около глобалистичких антихришћанских моћника и окупаторске инвестиције по Светој крвљу православном и знојем праведника натопљеној земљи Србији. Богом у свако време добродошли у Грачаницу Светог Архангела Михаила на службе сваке недеље и празника од 09 часова, али и у било које друго време да кренете Грачаници у ходочашће бићете срдачно примљени у Светињи и послужени у оближњој кући Грачаничких стражара где наша недремљива заједница и даље пребива у непосредној близини Светиње. Православно духовно молитвено буђење и лична жртва за општи интерес народа су основни знаци покајања, а без тих личних прегнућа толико жељена прогнана Православна слобода не може поново крочити у сада лукаво прикривено окупирану нам Свету земљу Србију.

Богом срећни били и на следећи наш скуп, у уторак 2 фебруара, у што већем броју се овде опет окупили!

Advertisements

Responses

  1. […] Истинољубље, 29.12.2015. […]


Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

w

Повезивање са %s

Категорије

%d bloggers like this: