Објављено од стране: ИстиноЉубље | 22. децембра 2015.

„Господе, зашто си нам послао овакво чудовиште од епископа?“ О глупим грађанима (Из Православног Пролога)

DSC00508Вести са Грачаничке страже: Уторак, 22.12.2015.г…

Мирно код Светиње Грачанице, радно на Грачаничкој стражи, погубна брана Ровни се мизерно споро пуни, такође и дани су припрема за нови месечни протестни скуп и молитвену литију улицама Ваљева заказану за уторак 29. децембар, на Градском Тргу у Ваљеву, од 17. часова

plakat

ИстиноЉубље свима Вама!

+++

… „Господе, зашто си нам послао овакво чудовиште од епископа?“ …

О глупим грађанима

Житељи једног византијског града били су толико сити и лењи, толико да су изгубили сваки стид и са задовољством су чинили свакојака безакоња и ни на крај памети им није било да слушају свога старог добродушног епископа, колико год их овај молио да се поправе. Грађани су једнако терали шегу са старцем и избегавали га као досадну муву.

Напослетку стари епископ умре. На његово место дође млади архијереј и поче да живи тако да су се згрозили чак и они житељи који су имали велико животно искуство тога града.

Е, тада се сетише свог доброг и кротког старца-епископа…

Најзад, не издржавши непрестано убирање прилога, увреде, батине и најневероватније испаде новога архијереја, становници града стадоше се као један молити:

Господе, па зашто си баш нама послао овакво чудовиште?

Нису знали ни како да се моле, али се после њихових дугих јадиковања Господ ипак јави једноме грађанину и одговори:

„Тражио сам за вас горега, али га нисам нашао!“

Из Пролога
Архимандрит ТИХОН Шевнуков

Advertisements

Responses

  1. врло добро! и било би много смјешније да и ми нисмо у сличној ситуацији: ”Боже, зашто си нам дао овакве људе на власти” ? (!!!)

    • „Свака власт је од Бога“. Колико год се ми опирали и световна и духовна власт је пресек и статистички просек стања у народу. Морамо бити бољи упркос свему из дана у дан. Нпр. данас се јадикује за Титовим временима када су, чак и ти комунисти били бољи. Они су напустили Бога али су још увек били задржали морал. Генерација њихове деце није знала за Бога а морал је ослабио и сада смо ту где јесмо. Зато, свако од нас је оаза која ће морати да упркос свему буде бољи из дана у дан. Шта ће бити на крају… то само Бог зна.

  2. Кад се каже „свака власт је од Бога“, мора се увек додати да то није Његова Света Воља, већ неминовност коју смо ми грешни изабрали а што Бог мора да нам допусти због слободе нашег избора. И не мој брате Милораде молимте „о комунистима и о моралу“, ти подлаци су у свом времену само „пробили лед“ који је неокрњену чувао православну народну савест и част, лукаво учинио први корак, а после су наставила њихова деца, тј пионири који су на власти. Безбожне власти због греха нашега је Бог допустио, али безбожнике и незнабожце на власти- не смемо слушати ни у чему што се коси са Законом Господњим ! Богом здраво био !

  3. акоБогда да нас Господ усмјери на прави пут.


Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

w

Повезивање са %s

Категорије

%d bloggers like this: