Објављено од стране: ИстиноЉубље | 26. новембра 2015.

Посланици Државне думе предложили да се Св. Софија врати Православној Цркви (Слике Светих Православних пророштава се полако покрећу пред очима нашима)

Вести са Грачаничке страже: Четвртак, 26.11.2015.г…

Мале Грачаничке стражарке певале на Скупштини Удружења бораца а Љубомир Брадић добио ново одликовање (Орден Цара Душана) за своју истрајну родољубиву борбу За „потапану“ Грачаницу и права бораца…

Мирно и даље код Светиње Грачанице. Братство и сестринство са Грачаничке страже је у миру и пријатељевању провело дан припремни пред почетак Божићног поста. Нажалост, нисмо данас стигли да обезбедимо снимак са месечне Литије улицама Ваљева за одређивање безбедног нивоа пуњења бране Ровни и спас Грачанице и изворских вода, ако Бог да, видео ће бити овде сутра…

20151122_103707

Закључци скупштине Удружења бораца

Закључци скупштине Удружења бораца

Јуче су наша драга дечица са Грачаничке страже на молбу брата Љубомира Брадића беспоштедног и истрајног борца за Светињу Грачаницу појало Свете песме о Грачаници на годишњој скупштини Удружења бораца ратова 90-их, а којој је г. Љубомир ген. секретар…

20151028_111702Orden Cara Dusana - Ljubomir Bradic Иначе наш брат Љубомир Брадић који је недавно одликован још једним орденом, овог пута за препознату пожртвовану борбу за спас Светиње Грачанице од потапања у погубној брани Ровни а такође и за дугогодишњу одлучну борбу за права бораца.

ИстиноЉубље свима Вама!

+++

Православна пророштва многих Светитеља говоре да ће пред Други долазак Христов и Стражни Суд свим непокајаним душама свих покољења људских- бити ослобођен Цариград негдашњи Свети центар Свете Православне Византије (турски: Истамбул) и да ће се наставити служити у највелелепнијем Православном храму (који је у рукама незнабожних Турака): Цркви Свете Софије. Цариград, као и све Православне земље са све нашим Косовом, ће ослободити Руски Цар Михаило који ће, изгледа, ускоро доћи на влас, јер ево полако се покрећу стотинама година чекане слике Светих Православних пророштава пред нашим очима…

Аја Софија (Фото: Новости)

Посланици Државне думе предложили да се Св. Софија врати Православној Цркви

Москва – Посланици Државне думе подржали су идеју да се Аја Софија у Истамбулу врати православној цркви, саопштио је председник Комитета Државне думе за питања имовине, координатор међупартијске парламентарне групе за заштиту хришћанских вредности Сергеј Гаврилов, преноси „RT”.

„Руска страна сматра неопходним да подсети на најстарију светињу целог хришћанског света, Свету Софију Цариградску у Турској, у Истамбулу, древну византијску цркву, чија је историја повезана са историјом Васељенског сабора. Очекујемо од турске стране пријатељски корак – враћање цркве Свете Софије хришћанској цркви”, рекао је Гаврилов.

О православним пророштвима о последњим временима погледати на: Старац Пајсије предсказао распад Турске

Извор: Васељенска Тв

+++

ЗАКЉУЧЦИ СА СКУПШТИНЕ УДРУЖЕЊА БОРАЦА (ТЕКСТ)…

Удружење бораца рата од 1990.године Града Ваљева 

Улица Др. Пантића број 70

14000 Ваљево- Србија

http://www.ubr1990va.rs

e-mail: office@ubr1990va.rs

           ubrod1990valjevo@mts.rs

           ubr1990va@gmail.com

Телефон/факс: +381 14 220 317;

+ 381  60 6220 317

ПИБ: 100069644

Обавештење за јавност

 

Дана 25.11.2015.године у 15 часова у Великој сали Града Ваљева одржала се редовна Скупштина Удружења бораца рата од 1990.године Града Ваљева са следећим дневним редом:

  1. Извештај о раду у 2014.години, извештај о ради у 2015.-години и план рада за 2016.годину
  2. Извештај о материјалнно финансијском пословању за 2014.годину

После конструктивног и транспарентног излагања председника Брадић Љубомира делегати и чланови Удружења једногласно су усвојили оба извештаја пред великим бројем бораца,породица палих бораца и ратних војних инвалида а чланова Удружења.

Чланови Удружења су дошли у великом броју показавши на тај начин да су привржени свом Удружењу  борећи се искључиво само за своја права без уношења политике.

Ја као Председник сам задовољан на конструктивност рада и број позваних и оних који су се одазвали позиву. Од изабраних 50 делегата Скупштине удружења бораца приисуствовало је 45, што не могу да постигну ни много већа удружења,организације……..! Усвојен је закључак да је Удружење радило строго у складу са законом,Статутом,одлукама извршног одбора,одлукама Скупштине Удружења,одлукама Председника и одговорног лица као и одобреним пројектима-програмима и одобреним буџетима пројеката и програма од стране Министарства за рад,запошљавање борачка и социјална питања и Града Ваљева.

Позвали смо све релевантне чиниоце у Граду Ваљеву и политичке партије који представљају Скупштину Града Ваљева,представнике Војске,полиције и Цркве. Одазвали су се позиву одборница Славица Цупаћ председница-непредседница скупштине града Ваљева, одборник Трајко Крстић испред Социјал-демократске партије Србије, одборник Срђан Мирчетић из уг Победа,председник уг Победа Драгољуб Крстић и заменик Марко Минић,председник Градског одбора Ваљево Покрет социјалиста Мандић Мирослав, песник Љубомир Пјевчевић,монах-немонах Антоније највећи борац за очување Манастира Грачаница,Јордан Миловановић,професор Владан Радосављевић и други.

На крају радног састанка члановима Удружења бораца обратио се Драгољуб Крстић,Љубомир Пјевчевић најбољи Српски песник одрецитовао је песму коју је посветио погинулим борцима,умрлим ратним војним инвалидима и умрлим борцима,а две Божије девојчице старе само пет година Маравић Јована и Ангелина Гранић отпевале су песму о Манастиру Грачаница.

Зарад истине обавестићемо јавност да смо позвали Градоначелника града Ваљева Станка Терзића,Помоћника градоначелника Милорада Илића,начелнике Града Ваљева,народне посланике др.Слободана Гвозденовића и Ђорђа Милићевића,представнике Војске,Цркве и полиције и нажалост нико од њих се није одазвао Скупштини Удружења бораца, а најачем и најорганизованијем Удружењу у Србији, што је ,,тужан чин и гест” истих представника???????

Председник,

одговорно лице и руководилац

пројекта/програм

Брадић Љубомир

 

Advertisements

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

w

Повезивање са %s

Категорије

%d bloggers like this: