Објављено од стране: ИстиноЉубље | 3. новембра 2015.

Узроци и последице народног страдања (и онда- и сада)… (Кроз тамнички прозор- Свети Николај Србски)

Вести са Грачаничке страже: Уторак, 3.11.2015.г…

DSC00505Мирно код Грачанице. Брана Ровни се неприметно споро пуни, као што живо блато гута дављеника који неприметно споро тоне. Ако се брана напуни до врха за планирану годину, годину и по, напуниће се и рака сахрањеног србског народа кога масони из власти константно трују и затрпавају својим медијским отровима. Данас је породица Марић обишла гробље својих предака који су међу реткима остали неоскрнављени раскопавањима са бране Ровни. Све то наводи на сумњу да ће ускоро да им скрнаве гробље и пребирају по костима ови са бране Ровни… А све то наводи на опрез да ће вероватно ускоро завршно напасти и на немањићку Грачаницу нашу. Надајмо се да ћемо бар Славу прославити без стресова од богоборних власти који су своје лажи о материјалном напредку решили да граде преко наших највећих Светиња.

ИстиноЉубље свима Вама!

+++

СВЕТИ ВЛАДИКА НИКОЛАЈ:

КРОЗ ТАМНИЧКИ ПРОЗОР  (ПОРУКЕ СРПСКОМ НАРОДУ ИЗ ЛОГОРА ДАХАУ (глава 3.):

Узроци и последице народног страдања (и онда- и сада)…

 … Два зла учини народ у Југославији. Оставише Бога извор воде живе, то је један грех, једно зло – па ископаше бунаре испроваљиване који не држе воду – то је други грех, друго зло. Пастири и старешине народне напустили су Христа Бога као вечити свежи и здрави извор воде па су почели, по угледу на јеретичке и безбожне народе, да копају суве бунаре и да хватају кишницу. Сухе бунаре називали су они културом или цивилизацијом, или науком или модернизмом или прогресом или модом или спортом, и тако редом.

Одбацили смо били Христа, зато смо били одбачени од Христа…

У Светом писму стоје записане и ове жалбене речи Господње на израиљски народ: Два зла учини мој народ, говори Господ: оставише мене извор воде живе и ископаше себи бунаре, бунаре испроваљиване који не могу да задрже воду (Јер. 2, 13).

Свето писмо је непогрешно. То је устав васионски од Бога. У Светом писму објашњена је судба сваког човека и свих народа. Свака реч Божја у тој светој књизи над књигама јесте истовремено откриће истине и путоказ у живо ту. Сва модерна цивилизација није поколебала ни једну је дину реч Светога писма. Сва европска наука није у стању заменити ни једну једину заповест Господњу…

Писаће се књиге и књиге о узроцима пропасти Југославије, па ипак се неће моћи јасно исказати оно што се у Светом писму исказује једном једином реченицом.

Зашто је дакле пропала једна држава која је имала старост једног дечака? Свакако, не од старости, рећи ћете ви. А ја вам кажем: да, од старости и престарелости. Југославија је пропала од старости и престарелости, ја то понављам. По извору рођених или створених, она је била сасвим млада; и по упоређењу са хиљадугодишњим државама на Истоку и Западу она је била ваистину у детињским годинама. Али је по греху била стара. По гресима и безакоњима својим била је остарела и престарела. Смрт ју је због тога напала и удавила.

Ево вам слике: два младића одслужили војску и раста ли се. Један је од њих био озбиљан и трезвен, а други лакомислен и развратан. Срећу се тек после три године. Трезвени друг, здрав, снажан и весео, погледа на свога лакомисленога друга и запрепасти се. Видео је пред собом не младића од 25 година, него старчића од 25 година, проседа, погрбљена, кашљуцава, јехтичава.

– Како си, шта радиш? ослови здрави болеснога.

– Ето, како сам. Чекам са страхом месец фебруар.

И снашло га је оно, чега се бојао. Јер и то стоји написано у Светом писму као реч од Бога: Снаћи ћете, вели, оно чега се бојиш.И младога старчића снашло је оно чега се бојао. Пошетала смрт у месецу фебруару и њега се дотакла само малим прстом и он је пао мртав. Греси као црви разједају и разгризају младе и врло младе уста нове. И Југославија је била остарела и престарела од греха, зато је пала и пропала.

Два зла учини народ у Југославији. Оставише Бога извор воде живе, то је један грех, једно зло – па ископаше бунаре испроваљиване који не држе воду – то је други грех, друго зло. Пастири и старешине народне напустили су Христа Бога као вечити свежи и здрави извор воде па су почели, по угледу на јеретичке и безбожне народе, да копају суве бунаре и да хватају кишницу. Сухе бунаре називали су они културом или цивилизацијом, или науком или модернизмом или прогресом или модом или спортом, и тако редом.

Одбацили смо били Христа, зато смо били одбачени од Христа.

Југославија је значила пркос Христу, пркос Светом Са ви, пркос Српству, пркос српској народној прошлости, пркос народној мудрости, и народном поштењу, пркос свакој народној светињи – пркос и само пркос. Због тога смо имали државу без Христовог благослова, слободу без радости, рат без борбе, пропаст без славе, страдање без примера.

Но, и овога пута милост Божја превазишла је сву зло бу људску, чак и разум људски. Кад је проплакало свако срце српско, Бог је пружио руку своју дављенику. Кад је сав народ упро поглед у живога Господа шапћући му крвава срца: Не надамо се у помоћ људску, него се на дамо у твоју милост и чекамо спасење од Тебе (молитва на вечерњу), онда нас је Господ избавио, и очистио земљу нашу од Немаца, повратио нам је слободу и даровао државу. Слава Ти и хвала, Господе благи.

Али знајте, и деци својој казујте, да нас је Господ по миловао под прећутним условом, да никад више нећемо оставити Њега, Животворни извор живе воде, нити ћемо, попут јеретика и безбожника, окренувши леђа Христу ко пати сухе бунаре око којих људи стоје, чекају и умиру од жећи. И још под условом, да се нико не усуди пркосити Божјим и народним светињама, него да овај народ стане пред заставу Христову и прослави, звучније и стварније, мислима, речима и делима Бога једнога у Тројици, Оца и Сина и Светога Духа, на век века. Амин.

Advertisements

Responses

 1. Patriarh Irinej je danas dao izjavu za Kosovo;ako sila to uzme,moramo učiniti sve da,miliom ili silom,to vratimo. Šta mi valjevci da kažemo za našu svetinju manastir Gračanicu koju bezbožnici žele da zatrpaju blatom.

 2. Sta bi Sveti Vladika napisao za sadasnje Srbe i sva ova nedela
  koja rade ( izdajnicka vlast i velika vecina naroda, kao
  da su hipnotisani i umrtvljeni ) .

 3. Помоз, Бог,
  Преподобни отац Гаврило је (пред)видио убиство краља Александра и бомбардовање Србије 1999, а и такође све што нам се сада дешава, да ће Србију распарчати и да се из Србије неће управљати земљом,… а и како ће све да се заврши.

  Нека је вјечна слава нашем оцу Гаврилу. Иначе морам рећи да је на сву неправду/ срамоту свијета сахрањен ИЗВАН порте манастира Светог Луке у Бошњанима, којег је лично својим рукама градио и раскрчавао шуму за будућу градњу у 90-и некој години живота заједно са монахињом Макрином и Павлом..

  (Такође можете наручити књигу ”Отац Гаврило, Пророк Последњих Времена” која детљније и јасније све описује код монахиње Макрине, 064/166-9430)


Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

w

Повезивање са %s

Категорије

%d bloggers like this: