Објављено од стране: ИстиноЉубље | 23. октобра 2015.

НАУКА ИЗ ХОЛАНДИЈЕ – СРБИ СТАРОСЕДЕОЦИ БАЛКАНА (РЕПУБЛИКА СРПСКА КРАЈИНА – ВЛАДА И СКУПШТИНА У ПРОГОНСТВУ)

Вести са Грачаничке страже: Петак, 23.10.2015.г.

DSC00505Мирно код наше потапане Светиње. Брана се мизерно споро „пуни“, али нисмо били ревносни да вам свакодневно сликамо стање на Ровни јер имамо много посла око прокишњавања куће широкогруде породице Јаковљевић која је нови дом Грачаничким стражарима и прилагођавања исте за зиму. иначе, мало-мало па локални сеоски доушници полиције нас дрско провоцирају покушавајући да заметну кавгу за коју би, наравно, ми били криви и потом удаљени што даље од Грачанице. Али, за сада, Хвала Богу, не наседамо на провокације. Нека Бог да мира свога свима људима, па и таквима…

ИстиноЉубље свима Вама!

+++

РЕПУБЛИКА СРПСКА КРАЈИНА – ВЛАДА И СКУПШТИНА У ПРОГОНСТВУ:

НАУКА ИЗ ХОЛАНДИЈЕ – СРБИ СТАРОСЕДЕОЦИ БАЛКАНА

 
            Влада Републике Српске Крајине у прогонству преноси садржај чланка у листу „Политика“, Београд, стр. 13, у којем је Јелена Радојковић, германолог Оксфорда, пренела закључке археолога, професора из Холандије, Универзитет у Утрехту, др Мариа Алинеија о староседелаштву Срба (Словена) на Балкану и у Подунављу…
Веома је занимљиво сачекати реакцију из Српске академије наука и уметности, јер је проф. Филозофског факултета у Београду и руководилац Византолошког института Академије, проф. др Радивој Радић, оповргавао овај закључак и наругао се (вређајући их) истраживачима српског староседелаштва на Балкану и у Подунављу, објавивши то у својој књизи „Срби пре и после Адама“. А шта ће рећи о закључку проф. др Мариа Алинеија, који, између осталог, закључује о времену Антике:
„Словени су заузимали огроман простор – од Балтика, преко северне Италије, све до Мале Азије, а народи, као што су Венети, Трибали, Трачани, Пеласти, Фриги, Лики и Лиди, јесу прасловенски корпус“.
Нелогичност у савременој историјској науци, проф. др Марио Алинеији објашњава:
„Потребно је рашчистити једну од најапсурднијих последица традиционалне историјске хронологије, ону која тврди – да су Словени касно стигли на историјску сцену Европе и у исто време успели, сасвим необјашњиво, да заузму огромне просторе, на којима и данас живе. Једини логичан закључак може да буде – да су управо Јужни Словени били оригинални покретачи нове земљорадничке револуције, заната, уметности, религије, језика и првих урбаних култура Европе у Подунављу. 

Јужнословенска група је најстарија, тј ‘не постоји никакав северни словенски језик, већ су се западни и источни словенски језици независно развили из јужнословенских…’ Алинеји децидирано каже, да су Германи прихватили тековине неолитске културе Балкана, па тако и део језичке културе Јужних Словена, што је тврдио и амерички лингвиста Морис Свадеш, рекавши да се грана германских језика издвојила из словенских језика“ (управо о овакој природи европских језика, написао је књигу Слободан Јарчевић: „И богови су говорили српски“, Издавач „Мирослав“, Београд, Гоце Делцева 15, тел 297-0875,mirmi011@gmail.com – књига ће се продавати на Међународном сајму књига у Београду, од 25. октобра до 1. новембра 2015).
Објашњавајући развој цивилизације у Европи, Алинеји закључује:
„За разлику од западне Европе, где неолит почиње у другом миленијуму пре Нове ере, једино на Балкану се може пратити непрекидност старе европске цивилизације преко телева – већ од 8. миленијума пре Нове ере. Такође, наводи да су археологија и савремена генетика потврдиле, да је Балкан једини европски регион где су најстарија археологија и генетика неспорно доказане… Оно што негира идеју о доласку Јужних Словена у 7. веку Нове ере је непостојање ни археолошких, ни историјских доказа“.
Проф. др Јелена Радојковић закључује:
„Коначно, теорија Марија Алинеија, повезујући цивилизацијску непрекидност од палеолита до данас, отворила је пут за нова истраживања на пољу србистике – како се српски језик више не би посматрао као изгубљен и утопљен у неком имагинарном простору и времену“.
С поштовањем, 
Милорад Буха, премијер
Дипл. инж. Рајко Лежаић, председник Скупштине
РЕПУБЛИКА СРПСКА КРАЈИНА
ВЛАДА И СКУПШТИНА У ПРОГОНСТВУ
11000 Б Е О Г Р А Д, Змај Јовина 15, тел. 34-27-044;vladaukninu@gmail.com
Бр. 2836/15 – 13. октобар 7524 (2015)
Advertisements

Responses

 1. ХРАСТ ЛУЖЊАК ЈЕ ДОБИО ИМЕ ПО СВЕТЛОСТИ, ПО ЛУЧИ, ХРАСТОВИ НА КОСОВУ И МЕТОХИЈИ НОЋУ СВЕТЛЕ И ЕМИТУЈУ БОЖАНСКЕ ЕНЕРГИЈЕ, ЛУГ ЈЕ ЗБОГ ТОГА БИО СВЕТО МЕСТО СВИХ СЛОВЕНА ОД ЛУГАНСКА, ЛУЖНИКОВА, ЛУЖИЦЕ ПРЕКО ЛУЖАНА, ЛУЧАНА, УЖИЦА ПА СВЕ ДО ЛУГАНА У ШВАЈЦАРСКОЈ !

  СРБИ ИЗ Луга, ЛУГАНСКИ СРБИ, Лужички Срби, ДОБИЛИ СУ ИМЕ ПО ХРАСТУ КОЈИ ЈЕ БИО СВЕТИЊА Свих Словена, Остао ЈЕ У НАРОДНОМ ПРЕДАЊУ КАО БАДЊАК КОЈИ СЕ БАЦА У ватру ЗА Плодност, СВЕТЛОСТ, БОГАДСТВО, РОДНОСТ СА ВЕРОМ У БОГА, РОД Новог ВАСКРСЕЊА ПРИРОДЕ КРОЗ плодове, ПОРОДИЦЕ КРОЗ ДЕЦУ ДАРУЈЕ СВЕТЛОСТ КРОЗ ватру БАДЊАК годови ОД светлости ВАСКРСАВАЈУ У СВЕТЛОСТ !
  ОД Луганска ДО Лугана ОД БАЛТИКА ДО БАЛКАНА

 2. ХВАЛА БРАТЕ ЖАРКО, ОВО ЈЕ НЕВЈЕРОВАТНО,
  АЛИ ВЈЕРУЈЕМ ИСТИНИТО!

  НАША ЗЕМЉА ИМА ОГРОМНА БЛАГА О КОЈИМ МИ ЈОШ ИЗГЛЕДА ВРЛО МАЛО ЗНАМО. АКО БОГДА ДА СЕ УЈЕДИНИМО СВИ ЗАЈЕДНО У МИРУ И САЧУВАМО СВА ТА БЛАГА ШТО НАМ ЈЕ БОГ ПОДАРИО.

 3. http://www.koreni.rs/zabranjena-arheologija-i-istorija-srba/


Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

w

Повезивање са %s

Категорије

%d bloggers like this: