Објављено од стране: ИстиноЉубље | 13. октобра 2015.

Или је „Грачаница обесвећена“, или је владика Милутин ошамућен што је није бранио!? (Сутра, Молебан за Грачаницу у Руској Цркви у Београду)

Вести са Грачаничке страже: Уторак, 13,10.2015.г…

Мирно код Грачанице, брана се споро пуни, Грачанички стражари припремају зимовник, а нико од надлежних „чувара“ Грачанице се не јавља да је жив. Имали смо солидна лична искушења јуче (не од људи) тако да тражимо опроштај што нисмо били у могућности да јуче објавимо чланак на нашем ИстиноЉубљу…

DSC00502DSC00511DSC00505

Јуче смо пријавили у полицији и овомесечни протест и шетњу заказану за уторак 20.10.2015.г. у 17:00 часова на Градском тргу у Ваљеву. Уз мало отпора полиције „зашто Литија не иде тротоаром“- ипак је превагла чињеница да се Крстови, иконе и барјаци не могу носити тротоаром већ средином улица- јер нам власти јавно руше Светиње и одузимају нам изворске воде, газе нам основна људска права, па нам једино остаде право на протест и молитву.

+++

Или је „Грачаница обесвећена“ или је владика Милутин ошамућен што је није бранио!?

(Сутра: Молебан за Грачаницу у Руској Цркви у Београду)

Преосвећени владика Милутин је јуче изнашао времена да служи у Руској Цркви у Београду- а ни од корова га нема да се приближи страдалној Светињи Грачаници. Успут, после службе, две вернице су га питале да пошаље свештеника да служи у потапаној Грачаници коју народ у великом броју походи недељом и празницима- еп. Милутин је одговорио: „Не дају ми власти, то је ствар световних власти“. На то га је једна од њих питала: „Откад то ми слушамо световне (богоборне) власти“… Владика је ћутао и погнуо главу. А, такође, додао је и другој сестри да је „Црква обесвећена“ и да стога не може да се служи. Потом су неколики свештеници бурно реговали на те две вернице које су дале себи за право да постављају једном владици тако „непријатна“ питања…

Пре свега, ово је најневероватнији и најљигавији одговор који се може замислити у датом случају. Па, ако је чак и обесвећена Црква Грачаница тиме што су поскидане иконе са иконостаса и „не може се служити Литургија одмах“,- па ваљда има кратки чин освећења Цркве који се изврши пре Литургије која се служи одмах у наставку. Овакво упорно великодостојинствено филозофирање које неће да призна своју раслабљеност и страшљивост, него се изговара до бескраја само да би се показало великим духовништвом- то све веома смућује верни народ. Ако је чудотворна Светиња чак и „обесвећена“, како каже одбегли епископ Милутин (мада му баш и неверујемо на основу саборних молитава које народ одушевљено произноси у Грачаници сваке недеље и празника), онда је и сваки нови дан чекања и оклевања доласка свештенства само све већа и већа осуда и владици и свем свештенству… Чудотворна Светиња да је обесвећена-а да нигде никога нема ко је надлежан да је освећује???

Елем, нема ти изговора владико Милутине- када су прославе ти си неприкосновени владар (што ти и доликује), а када је невоља онда би да кривиш друге а себе на време евакуишеш. Овде је главни узрок свих немира Грачаничких- Ваша духовна ралабљеност коју упорно не признајете, као и истрајно пријатељевање са надлежним структурама власти ове поробљене окупиране Србије- „Нити ВИ улазите, нити допуштате онима који би ушли“ (У Грачаницу, наравно, и то сличним својим магловитим саветима). 

Иначе, сутра у среду 14.10. на Покров Пресвете Богородице свештеници у Руској Цркви у Београду, после Литургије, одржаће молебан за спасење, потапане и напуштене од свештенства, Грачанице ваљевске. Наравно, и ово је опомена владици Милутину који чак ни један јавни „Молебан из даљине“ за Грачаницу још у Ваљеву није одржао.

ИстиноЉубље свима Вама!

Advertisements

Responses

 1. Sramota za vladiku milutina i kompletno rukovodstvo SPC. Stvarno lice na KORPORACIJU

 2. Nesto sto je samo po sebi sveto, ne moze biti obesveceno.
  Sveta je svaka cigla uzidana u Svetu Gracanicu,
  zato toliko zlotvori i kidisu na Nju.
  A nesrecni vladika treba imati na umu, i svi mi, ali on vise od nas
  SAMO SE BOJATI BOGA I SUDA HRISTOVOG,
  a ne zemaljskih vlasti koje ionako kako dodju, tako i odu.
  Kao da nisu nikada ni postojale,
  snaga nam je samo u SVETOM TROJSTVU !

 3. Помоз, Бог,
  ево један чланак за сву браћу и сестре – што вриједи добро прочитати.
  З,Богом

  http://www.vaseljenska.com/misljenja/upozorenje-javnosti-na-vreme-koje-nam-dolazi/

 4. Jeli se Hristos borio protiv vlasti ili je rekao “podaj Bogu Božije a caru carevo“.. Revnitelju istinoljublja jesi li siguran da si ti glas svih ili samo jedan glas sa možda još par koji daju sebi za pravo da govore u ime Istine za koju se predstavljate, bolje se predstavi imenom kao “umnik“ ovoga članka? Zar ne znamo da je svaka vlast, vlast od Gospoda dozvoljena, i da on može za tren da sve pretvori u prah. Šta nam to govori? On nas pozva na ljubavno rešavanje..Vladika Milutin časno i mudro nosi breme malodušnosti i maloverja ovoga naroda. Zar ne znamo da nas reči Evanđelja uče da ne sudimo da nam ne bude suđeno i da se ne borimo protiv nečastivoga kršeći Zakon, jer i zemaljski zakon je od Zakona a nečastivi i hoće da se njemu nasiljem suprotstavimo. Bolje strpljivo nosite svoja bremena gledajući svoje mane i moram opet da kažem svaka vam čast za svaki sekund proveden u odbrani te Svetinje ali dajte za ime Boga ne osuđujte Vladiku gledajući iz svojih uglova već se prisetite ljubavi Hristove kojom je on skupio svoju vojsku u kojoj su neki Bogom odabrani igubili svoj život u telu zarad večnoga Života a drugi molitvom i Bogobojažljivošću i ne usuđujući se da osuđuju druge i pozivaju ih na žrtvu, shvatajući da za više nemaju vere i da bi zato bili upecani u gordoljublje poturanja tuđih leđa na razapinjanje, zarad nažalost lažne podvižničke slave. Svako drugo otvaranje usta sem molitve ljubavi i trpljenja je dolivanje ulja na gregovni pad. Niko nema pravo da sudi do sam Gospod i Episkovstvo po njegovom blagoslovu. Slava i Hvala Gospodu za sve, da nam dragi i milostivi Gospod čuje naše molitve i spašavnjem Crkve Svoje spasi duše naše Imena svojega radi. Amin.

  • Брате Милане, нико овде не осуђује владику Милутина, већ само братски опомиње на чињеницу да народ у великом броју долази на литургију сваке недеље и празника, а он који је први позван на одбрану Грачанице из страшљивих разлога (што је такође чињеница) не шаље свештеника да служи. То је велика срамота и за њега и за целокупно свештенство.
   Друго, истина је само једна. И ми се сви окупљамо због борбе за истину како у Грачаници тако и на другим протестима. Ту није само Антоније и још пар њих како ти кажеш, већ нас има много више.
   Треће, интерпретираш Јеванђеље на своју руку. Тачно је да је свака власт дозвољена, али да ли смо ми достојни чуда претварања свега у прах овако лењиви, маловерни и страшљиви, не излазећи из својих удобних и топлих фотеља и идући на службе само у оне цркве у којима нам је лепо и лако доћи. Да смо достојни, брана одавно не би постојала, срушио би је неки земљотрес!?
   Четврто, када су вера и црква угрожени, свак је дужан да учини све што може у њихову заштиту. Борба против зла је неопходна. Свако од нас ће појединачно (без скривања иза нечијих леђа) дати одговор на Страшном Суду како је и зашто није био присутан и духом и телом (а не само духом, како многи намећу и мисле да је довољно) када је било потребно посведочити против зла, па и своје тело потурити ако другачије није могуће одбранити своју цркву и веру. Ту неће бити разноразних изговора. Јер и ћутањем се издаје Бог. Ако ниси у могућности доћи у Грачаницу, а ти онда учини што можеш, шири истину о Грачаници и позивај оне који би могли да дођу. Важно је не одмагати и не саблажњавати народ што многи духовници данас раде и одвраћају верни народ од похођења Грачанице како својим јавним изјавама тако и дискретним саветима.
   Свако добро од Бога теби и твојима.

   • Свака ти част брате Хебојша.

 5. У МАНАСТИРУ СОКО – ГРАД КОД ЉУБОВИЈЕ ОКУПЉАЈУ СЕ ПРЕДСТАВНИЦИ 64 СЕКТЕ ЕТО КО РУШИ ПРАВОСЛАВНЕ СВЕТИЊЕ ПОПУТ ВАЉЕВСКЕ ГРАЧАНИЦЕ СЕСТРИЋ ЦРНОГОРЦА ПОПА ВЛАДЕ ЗЕЧЕВИЋА ЛАВРЕНТИЈЕ ТРИФУНОВИЋ КОЈИ ЈЕ ОДОБРИО РУШЕЊЕ ИСТЕ

  УДАР НА ПРАВОСЛАВНЕ СВЕТИЊЕ У МАНАСТИРУ СОКО ГРАД КОД ЉУБОВИЈЕ У ЕПАРХИЈИ ШАБАЧКОЈ ОКУПЉАЈУ СЕ ЧЛАНОВИ 64 СЕКТЕ , НАЈВИШЕ СЕ ОКУПЉАЈУ ПРЕДСТАВНИЦИ ЈЕХОВИНИХ СВЕДОКА И ХАРИ -КРИШНЕ СВЕ ПОД БЛАГОСЛОВОМ ВЛАДИКЕ ЛАВРЕНТИЈА ЖИВКА ТРИФУНОВИЋА У ЧИЈЕМ СЕ ВЛАДИЧАНСКОМ ДВОРУ У ШАПЦУ У КАРАЂОРЂЕВОЈ НАЛАЗИ ПРЕДСТАВНИШТВО СТРАНКЕ СРПСКИ ПОКРЕТ ОБНОВЕ ! ЛАВРЕНТИЈЕ ЗАЈЕДНО СА СВЕШТЕНТВОМ И СВОЈОМ ДЕСНОМ РУКОМ У КАТОЛИЧЕЊУ СРБА ВУКОМ ДРАШКОВИЋЕМ КАТОЛИЧИ СРБЕ И ВОДИ ИХ НА ПОКЛОЊЕЊЕ ПАПИ У ВАТИКАН ! ФИНАНСИЈЕРИ СПО СУ НАЈЧЕШЋЕ ВОДЕЋИ НАРКО- ДИЛЕРИ ! КОД ЛАВРЕНТИЈА ЖИВИ И СИБИЛА ФОН ЛЕР ПОД ПРАВОСЛАВНИМ ИМЕНОМ ЈОВАНА УНУКА ГЕНЕРАЛА ЛЕРА КОЈИ ЈЕ БОМБАРДОВАО СРБИЈУ ! УЈАК МУ ЈЕ ЦРНОГОРАЦ ПОП ВЛАДА ЗЕЧЕВИЋ КОЈИ ЈЕ 1945 . КОЈИ ЈЕ КАО ТАДАШЊИ МИНИСТАР ПОЛИЦИЈЕ У ТИТОВОЈ ВЛАДИ ПОТПИСАО УРЕДБУ КОЈОМ СЕ ЗАБРАЊУЈЕ ТРАЈНИ ПОВРАТАК НА КОСОВО И МЕТОХИЈУ ЗА 250 000 СРБА !!!

  Манастир без монаха са базеном и осталим пратећим објектима више личи на туристичку атракцију , него на светињу посвећену Богу данас изгледа манастир Соко Град код Љубовије у епархији шабачкој , а под контролом епископа Лаврентија! То је место које служи за пропагирање екуменистичких и глобалистичких идеја . Од мноштва саблазни који се чине у овом манастиру навешћемо неке : У априлу 2000.године , у њему се организује међурелигијски скуп под називом „ЈЕДАН ЈЕ БОГ „, где поред предтавника римокатолика и муслимана , окупља и 64 секте као што су суботари, пентоксталци и друге .

 6. Све то раде Црногорци Ватиканске слуге! http://www.intermagazin.rs/procitajte-jedno-pismo-iz-1969-godine-kojim-je-zapocelo-rusenje-pravoslavlja-u-crnoj-gori/

 7. Не дај се екуменистима Антоније Истонољубиви и Истокољубиви

  Не дај се Антоније екуменистима у руке , који су тебе рашчинили јер си на владику шабачког -ватиканског Лаврентија Живка Трифуновића указивао још пре две деценије . Зато су те рашчинили што си за ИСТОК са ког сунце сија , за Православље и за братску Русију . Рашчинили те ко честитог Артемија што говори истину . Антоније Давидовићу ИСТИНОЉУБЕ ! Рашчинили те и распопили како се по народски каже , католички Лаврентије у чијем се Владичанском Двору у Карађорђевој у Шапцу налази представништво црногорске странке Српски Покрет Обнове , чији лидер Вук Драшковић је Папин климоглав и рукољуб а финансира га нарко – мафија . И то за Вучића си у праву од кад је у коалицији са Вуком Драшковићем , он би могао као некадашњи Велики Србин да постане и Велики Издајник слушајући свог и учитеља и“вероучитеља “ Драшковића ! Рашчинили те црни Антоније , кукала им мајка милогорско – ватиканска , јер ниси хомосексуалац , него се жестоко противиш тим педерима . У Католичкој цркви чији си жесток противник има и педофила а не само хомосексуалаца . Рашчинили те они који међу својим мантијашима попут Лаврентија имају чак и нарко -дилере и по манастирима убијају лопатом наркомане , случај Перановић . Рашчинили те они што се уместо Богом и тиховањем баве политиком , бунџије и букађије , који једу прасетину и за време поста . Не наседај на њихове провокације , а посебно не на те Комуналне полицајце – милогорске које треба забранити . Бори се против екуменизма као што си деценијама , за ИСТОК ПРАВОСЛАВНИ за који си спреман и да погинеш , јер после западњачког Милосрдног Анђела и НАТО бомбардовања Србија је на првом месту у Европи по броју оболелих од рака! Какви ли су тек кад су немилосрднии?! Продадоше владике ватиканске попут Лаврентија и образ душу ђаволу , као и многи њихови ментори попут Драшковића који на молитвеном доручку продадоше веру за вечеру . Да се исправим образ нису могли да продају јер га и немају . Чувај се тих гуја и подмуклица да ти не сместе ко Артемију и Пахомију .
  Ти си Истинољуб , кога да нису рашчиниле слуге ђавоље не би на улици тражио правду , већ би се молио Милосном Богу за спас Српског Рода , у дубокој тишини Хиландара , мучалници – ћутаоници , а не би са сотонама ватиканским се препуцавао ни преко медија , ни на улици , јер улица за монаха није . И знао би како да се представиш јавности са монах Антоније а не са НЕМОНАХ , јер те антихристи рашчинише и размонашише , да тражим правду на улици , чак ако треба и физички се обрачунавати са хомосексуалцима на геј паради , јер си такав , проговорио из тебе Истинољуб и уместо тихог монаха сада се чују повици грлатог Антонија Ниодкуд , Антонија Бескућника који после срамног рушења Ваљевске Грачанице а будући и рашчињен у те неке друге верске објекте који екуменистидрже ниси добро дошао . Просто ме душа боли , кад схватим шта све прогонитељи Православаца чине , да ти у пуној снази , уместо да се молиш Богу и манастир чије је рушење Лаврентије одобрио будеш на улици и социјални случај , да скупљаш секундарне сировине ко остала сиротиња и храниш се из контејнера , да доживиш судбину ратних ветерана и инвалида који немају ни за лекове , ни децу да прехране . Просто ми се гаде те слуге Запада , који тебе Истинољуба Истокољубивог називају распопом ко Мираша Дедеића , рашчињеним калуђером који може волу реп да ишчупа и уместо да узме мотику да њиве манастирске обрађује , кажу бистриш политику и млатараш заставицама против хомосексуалаца , зато што си руски плаћеник . Докази им да си Божји слуга а не Сатанин . Да прекину да те клеветају они који те са манастирских заораних бразда отераше име им је – блудни синови .

  • Slavice sve što si napisala je istina drago mi je da postoji još ljudi koji misle kao ti,bog će pomoći monahu Antoniju da istraje u ovim teškim vremenima.


Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

w

Повезивање са %s

Категорије

%d bloggers like this: