Објављено од стране: ИстиноЉубље | 23. августа 2015.

Народ походи Грачаницу без обзира на препреке антинародних власти

Вести са Грачаничке страже: Недеља, 23.8.2015.г…

+++

Народ походи Грачаницу без обзира на препреке антинародних власти

Иако је државна банда из „оура“- Брана Ровни рано јутрос завршно забетонирала своју барикаду на најближем прилазном путу ка потапаном манастиру Грачаници, ипак се многи народ није поколебао доћи на Свету Литургију само 6. км дужим околним путем. Иначе, запањује чињеница сатанског сценарија о којем се до у танчине брину налагодавци погубне антинародне бране Ровни. Наиме, прво су јутрос рано у недељни дан уз помоћ улте своју покретну барикаду коју су поставили на саму брану како би се спречио туда даљи пролаз возилима у оближње село Стубо- заротирали, тј. окренули на супротну страну како могући долазници не би видели натпис на цистерни који смо ми одавно написали: Не дајмо Светињу Грачаницу!

P8230116P8230114P8230117

Притом су, класично, демострирали силу да баш у време Литургије изврше наливање своје бетонске барикаде на силазном путу са бране ка манастиру Грачаници како би могући верници који би туда у незнању кренули јутрос на Литургију видели како држава функционише – На празник и баш у време Литургије зида своје моћне објекте- а „моћни“ су, таман колико и њихов лажљиви, вечно од Христоса поражени, налагодавац- сатана. Да ли им то неко сутра долази на брану па журе да зидају недељом? Не би рекли. Из искуства са њима знамо да они успркос народу који иде на Литургије раде све ове ситне пакости и препреке на коначној изолацији, рушењу и потапању немањићке Грачанице и обилних изворских капацитета подземних вода Ваљева, ту нису само криви само обични радници већ нарочито и они који су ову удружену криминалну дружину формирали са дна до врха антихристове пирамиде… од директора Милоја Јањића, Милана Чула Милутиновића и Миодрага Марковића… преко градоначелника Станка Терзића, Милорада Илића и Драгана Јеремића… па до осионог Александра Вучића и Ивице(Марице) Дачића и осталих бриселских пиона из власти и опозиције данашње окупиране Србије…

А народ материјално сиромашни све више духом се богати и сведочи речју и делом да ће, Бога ради отрпети и превладати и то мало километара колико му још удаљише вољену Грачаницу и да је се неће одрећи. Иако су се данас многи збунили због зазиђивања најближег прилазног пута, ипак је доста народа дошло на Свету Литургију околним путевима преко Куница- 6.км дуже, а преко Поћуте-10.км дуже идући из Ваљева, док је из правца Бајине Баште све остало по старом- прилаз преко Поћуте.

DSC01117DSC01123DSC01128

Јесте Грачаница мало даље, али је Рај мало ближе…

DSC01129DSC01138DSC01134

Потом смо се сликали заједно сви они који у Грачаници останемо подуже и уз Њу потпуно заборавимо и на време и на своје личне проблеме…

ИстиноЉубље свима Вама!

+++

Свети Силуан Атонски:

 

Како одгајати свеца

Већина нас била би пресрећна да одгаји дете које ће бити и остати прави верник. То није увек лак посао и сваки родитељ који успе у томе, требало би да се много радује. Не постоји метод који би нам помогао да то остваримо, јер је то дато по Божијој промисли и милости.

Међутим, читајући списе Светог Силуана и приче о његовом оцу остао сам задивљен. Чини се да најосновније духовне лекције он није стицао од Старца него од једноставног сељака који је поседовао веру свеца-сељака који је био његов отац.

Ево примера:

“Немојмо бити тужни због губитка земаљских добара, такви губици су неважни. Мој отац научио ме је овоме у најранијем детињству. Када би се нека штета догодила у кући, он је увек остајао смирен. Када је нашу кућу захватио пожар и када су комшије повикале:

“Иване Петовичу, гори ти кућа!” он је одговорио: “Уз Божју помоћ поново ћу је саградити.”…

Једном смо шетали поред нашег кукурузног поља и ја сам повикао:”

Погледај, лопови нам односе снопове!”

“Да сине,” одговорио је ” Господ нам је дао кукуруза на претек. Ако неко краде, значи да оскудева.”

Следећег дана сам му рекао: ” Оче, дајеш велику милостињу, а они који си богатији од нас дају много мање.”

Одоговорио је: “Да сине, али даће Бог!” и Господ никад није изневерио његове наде.

Нема бољег начина да се дете учи Хришћанству, до кроз животни пример, али искрен и из срца. Не можеш учити оно што у свом животу не примењујеш.

 

Превод са енглеског: Проф. Бојана Поповић

 

Advertisements

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

w

Повезивање са %s

Категорије

%d bloggers like this: