Објављено од стране: ИстиноЉубље | 2. јула 2015.

Грачаница у окружењу, копају гробове унаоколо, а на брани Ровни ужурбано пред „отварање“

Вести са Грачаничке одбране од потапања: Четвртак, 2.7.2015.г.

P7020009

ДАНАШЊИ СТРАЖАРИ… БИЛО НАС ЈЕ И ДЕСЕТИНУ ВИШЕ ЈЕР СУ НЕКИ БИЛИ ОПРАВДАНО ОДСУТНИ – АЛИ У БЛИЗИНИ

Грачаница у окружењу, копају гробове унаоколо, а на брани Ровни ужурбано пред „отварање“

Преживесмо још један дан без већих искушења а са све већом подршком браће из целе Србије. Није та дневна подршка ни у двоцифреним бројевима још али је срдачна и искрена, понеко се јави да дође на даноноћне страже, понеко понуди помоћ, понеко поздрави- и то поздрави са уздахом.

P7020004 P7020009 P7020010

Данашњи стражари од који петорица из Четничке омладине остају на даноноћној стражи код србске Светиње Грачанице

На брани Ровни се радови ужурбавају, претпостављамо да ће половином месеца када планирају спустити затвараче на брани Ровни- правити и свечано отварање са неким гостом масоном из власти данашње Србије. На терену изгледа да је тако, јер негде сумануто журе. Једини проблем им је што сваки свој наредни злочин и према Светињи Грачаници и према затирању извора Ваљева неће моћи проћи без све већег отпора народа и без објектива фотоапарата, објектива фотоапарата који им је овде код Грачанице- ноћна мора пред изборе на зиму.

P7020001Данас је банда са бране Ровни са „благословом“ Владе Србије и P7020007њихове монтиранеопозиције копала преостале гробове мештана који су били сахрањени на својим имањима а чије су куће збрисане због планираног потапања.

 

Додатно, брана Ровни је савршено неспремна за пуштање у функцију и по њиховим земаљским прописима, је сва природа коју су „санитарно“ оголили ранијих година полако се вратила у своје Богом благословено зелено стање. Или ћете, Срби, овде и даље да гајите овце и садите воћњаке и да се молите у Светињи Архангела Михаила- Грачаници овој- како је Бог реко, или ћете сади несреће и проклетства заливана браном Ровни… наравно, ту су и ужичке алге, тзв цијано бактерије из бране Врутци које ће часком скокнути и до Ровни кад виде овако озеленело а потопљено дно проклетог језера.

P7020005 P7020019 P7020022

Слике показују пре две године огољен терен потапања који је данас савршено проклијао и озеленео а да нема времена ни новца да се то уреди пре него се постави политичка бина за отварање овог суманутог пројекта На сл.1. је приказан закоровљени део бране, ниво потапања смо оивичили самим  врхом слике, то јест потапа се све што се на слици види. На сл.3. – ужурбани радови на брани данас како би бар на бини за отварање изгледало све заглађено).    

Скрнаве гробове и урушавају чудотворни манастир пред очима васцелог народа, уништавају древни манастир, уништавају изворске воде, а да и сами знају и да ту нема довољно дотока за оптимално пуњење, и да ће загадити трајно Градац, Пакље и све изворе и подземне воде до Мионице, и да ће им много воде понирати ако потопе порозни кањон Сушице, да ће затрти заувек чудотворни манастир… То могу само политичари, мада није много мањи грех ни оног већински уплашеног, поткупљеног или незаитересованог народа. Међутим оно мало тесто које код Грачанице свакодневно скромно надолази – многоцено је благо будуће Православне земаљске Србије које је досад како-тако очувано, и то- молитвама оне Велике Свете Небеске Србије.

И поред свих искушења и несрећа које су нас задесиле, ипак не можемо а да се мало и не нашалимо обрадовани братским сусретима са Православном браћом са којом смо у нераздвојном и неразличитом духовном сродству.

Позната слика са једног родољубивог протеста у Београду коју су многи и многи примерено или не примерено коментарисали…

Screenshot_21_cr

P7020015…братским сусретом двојице учесника изродило је и мали шаљиви римејк у данашњим околностима. Једина је разлика што сада не протестујемо због хапшења Ратка Младића, издаје Косова и Косовске Грачанице и свих националних интереса од Шиптара, домаћих издајника и полиције која их безрезервно брани, већ што у овом проклетом делу не учествују Шиптари, а и ова нова већа палица је само симбол палице проклетства која чека све оне који се усуђују сатирати немањићке Светиње у Срба.

У Бога су ноге гумене а руке гвоздене, кад ти прилази не чујеш, кад те удари не устајеш. (Свети владика Николај)

ИстиноЉубље свима Вама!

 

Advertisements

Responses

  1. […] ИстиноЉубље свима Вама!   Брана Грачаница гробови копање манастир ровни 2015-07-02 Александар Велики […]


Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

w

Повезивање са %s

Категорије

%d bloggers like this: