Објављено од стране: ИстиноЉубље | 16. маја 2015.

Прославили 5. годину Молитвених протеста пред Патријаршијом

 Вести са Грачаничке страже: Субота, 16.5.2015.г… Данас мирно код Грачанице, подигли смо будност јер не знамо шта су јуче код манастира завиривали директори са погубне бране Ровни… Јуче смо пропустили да Вам кажемо да је ЈКП Видрак ископао преостала од прошле године два гроба Ковачевића са друге стране реке преко пута манастира…

+++

Пета година Молитвених протеста пред Патријаршијом…

Да се србски епископи поправе

да не руше дело Светог Саве!

IMG_0019IMG_0013IMG_0018Пет година Богољубивих а човекотугујући Молитвених протеста за очување србског Православља које нам кристално чистим оставише Свети оци а које данас замућују бројни самовољни екуменски и реформаторски продржавни епископи у СПЦ… Славу смо ове године обележили освећеним колачем у име Светих мученика Тимотеја и Мавре. Наравно, полиције је било са свих страна, иако су епископи негде раније организовано били отишли аутобусом… 

IMG_0023 IMG_0017IMG_0029

 Полицији није баш било до сликања. После молитве послужили смо се колачем и житом на улици, и понудили и неке полицајце… У неко време аутобус са епископима се искрцао на безбедну, полицијом контролисану територију, на којој њихови епискомогу да раде шта им се прохте уз оружану подршку… 

IMG_0028 IMG_0035IMG_0045

 Као и претходних дана, месеци и година, опет смо имали и једну бебицу са нама… Потом смо прешли у затворено на славску торту, где је било и гостију који нису баш смели да се сликају али су искрени пријатељи и логистичка подршка.

Свима који су били, свима који су онемогућени неком пречом  обавезом да дођу, и свима који су некада долазили- нека је срећна Слава ова нача улична, Победоносна. Јер ово је једини протест који ће трајати до коначне Победе Православља у Србији, јер трпељиво чекамо Помоћ једино од Господа овде, и дочекаћемо Је кад-тад…

ИстиноЉубље свима Вама!

+++

Док се код нас глобалољубни патријарх и водећи епископи слизују са јеретичким и антихришћанским Светом, има још примера у Православним земљама где епископат следује Духу Светом и Светитељима а не духовима преваре овога света…

 

БиБи-Си напао “језиво“ православље у Грузији јер не трпи секте и Запад

 

БиБиСи агресивно напао православну Цркву у Грузији као – језиву, јер се противи Западном утицају на омладину. Директно „указују“ на Путинове инструкције свештенству да се бори против мужеложника јер су они највећи непријатељи његовог режима али и против других секти.

Једна од цркава у Грузији саграђена „тек пре десет година“ примећује БиБиСи чија је ово фотографија.

Извесна Наталија Антелава се пита да ли  језив утицај православне цркве у Грузијским школама претвара будуће генерације у плодно тле за радикално хришћанство, каже БиБи-Си.

Радио наводи да „грузијски либерални политичари кажу да ће само усклађивање са Европом и САД омогућити Грузији да превазиђе своју пост- совјетску прошлост и опстане као независна држава“! Једину претњу овоме радио види у – Православљу!

„Али на про – западном курсу Грузије стоји њихов најближи комшија Русија и, све више, сопствена Православна црква“, наводи се у прилогу о овом проблему…

Наталија Антелава посетила је своју стару школу у Тбилисију да види како већина конзервативних, анти-западних институција у земљи утиче на будућу генерацију“ објашњава својим слушаоцима овај радио. Под насловом „Крштење је све чешће у Грузији али тако и (верска) нетолеранција“ приложен је четвороминутни тонски запис, део готово получасовне приче са лица места.

„Бити православац је постало кул међу грузијском омладином након пада Совјетског савеза. Свештеници кажу да крштавају више деце него икада раније. Али, да ли се они такође узгајају и као нетолерантни?“ пита своје читаоце „глас разума“ БиБи-Сија.

„Близу 90% Грузијанаца себе сматра православнима“ али то новинарки ни мало не смета да настави свој говор мржње према православљу. „Највећи проблем, како каже отац Спиридон (саговорник) јесте појава све већег броја, како их он назива – сектама. Поносно ми прича о томе како је устао против њих у свом селу“ наставља помало отужно новинарка.

„Снимак који је отац Спиридон поставио на својој Фејсбук страници приказује га како виче на локалне Јеховине сведоке не дозвољавајући им да ту саграде храм за своју децу“.

Новинарка даље окривљује и директорицу локалне школе којој се о. Спиридон захваљује на помоћи у овој ситуацији и констатује да она чак са поносом говори о томе како је учествовала у тој акцији. „Не могу да дозволим да се то деси. Желе да изграде храм крај пута којим деца долазе у школу, постали би лаке мете таквих људи“.

У једној од цркава новинарка је разговарала са надлежним свештеником који јој је испричао како је протерао групу мужеложника одатле и рекао да су „гејеви највећа опасност Грузјијске цркве“. Без икаквих доказа наводи да су тезабрињавајуће појаве и да је приликом тог напада повређена група „геј – активиста“ које су људи тукли а да свештеник не само да није помогао већ би поново радо учествовао.

„Мужеложници су највећа претња грузијском друштву а Запад је затровао свет хомосексуалношћу и педофилијом“ рекао јој је тај свештеник. Један од водећих грузијских геј-активиста сматра да су корени проблема много дубљи, чак геополитички, и да православље представља „угаони камен политичке моћи и утицаја који остварује Владимир Путин а гејеви су проглашени за највеће непријатеље“ тврди тај човек.

На одличном енглеском језику, за разлику од дасадашњих саговорника који заступају православље и пристојан живот, овај актиста“ упоређује Путина и његов однос према мужеложницима са Хитлером и односом који је развио према Јеврејима током Другог светског рата. „Ако желите да рекламирате свој производ ви бирате базу за то, у овом случају база је православна црква“.

Представници грузијске цркве одричу утицај те врсте који би долазио од Руса али новинарку изгледа чуди што ти свештеници ипак учествују на скуповима у Грузији које организују, такође православни, руски свештеници.

Грузијски свештеници данас сматрају својом највећом мисијом одвратити младе од погубног утицаја таласа који стиже са Запада. На недељним службама, свуда широм земље, свештеници шаљу исту поруку да западњачке аспирације Грузије више нису компатибилне са исконском православном вером. И најмлађим генерацијама се говори како морају да бирају, чак већ у школском узрасту, и да начине избор „између свог срца и ума“.

Извор: „КМ Новине“

 

Advertisements

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

w

Повезивање са %s

Категорије

%d bloggers like this: