Објављено од стране: ИстиноЉубље | 25. фебруара 2015.

О молитви – Свети Јован Кронштатски

Вести са Грачаничке страже: Среда, 25.2.2015.г… Мирно и даље, вероватно тако ће бити до краја недеље и почетка марта.

Потсећамо на традиционални протест испред општине Ваљева од 09:30 у току заседања скупштине града за спас Грачанице и извора.Овога пута уз нас ће бити и борци-ветерани који се боре за своја елементарна права а чији је предводник Љубомир Брадић иначе осведочени борац за спас Грачанице и здраве питке воде и богатих подземних издани ваљевског краја.

+++

Свети Јован Кронштатски:

О молитви

Учите да се молите. Принуђујте себе на молитву. У п очетку то пада тешко, али, уколико се више присиљавате, утолико она постаје све лакша.

Шта је то молитва? То је окренутост срца и ума Богу; то је посматрање Свемогућег,Сведоброг и Свемудрог. Молитва је разговор створа са својим Творцем, у пуном страхопоштовању, а при најобилнијој свести о својој слабости и ништавности, при
најдубљем покајању срца и чврстој одлуци да се изменимо; у поверавању свемогућој Божијој помоћи.

Ако се молите помоћу молитвеника, онда не журите, него се трудите да сваку ријеч искреним срцем искажете.

Ваше ће се срце повремено успротивити, остајаће хладно, понекад ће се страшноузбудити, или се удаљити. Срце морате даобуздавате и да га сабрано окрећете Богу. Упућујте Господу и сопствене речи у молитви. Наше сопствено муцање Њега нарочито радује. Са мало наших, свесрдно изоворених, речи ми сенаслађујемо блаженством више него при дугој туђој молитви.

При свему је одлучујућа близина срца Богу. Дајте Богу ваше срце које Га искрено воли,као што волите своје родитеље, добротворе и пријатеље, и осетићете блаженство те праве, чисте љубави. Бог говори: „Сине, дај ми твоје срце“, јер срце је наше средиште, да
– сам човек. Ко се не моли од свег срца, тај се уопште не моли.

Пажљива, искрена молитва сједињује вас с Богом и испуњава Његовим даровима – истином миром и радошћу, смирењем и љубављу.

Јеси ли увече уморан и хоћеш, што је могуће брже да паднеш у постељу? Одвој, ипак,времена и моли се од свег срца – спаваћеш спокојно и мирно.

Гони ли те жеља твојим дневним задацима – приморај себе на сабрану молитву, навикни се мировању у Богу и све што ти је на срцу успеће.

Advertisements

Responses

  1. Bože, molim Ti se za spas srbskog pravoslavnog naroda, pravoslavne zemlje i pravoslavnih svetinja, a posebno Ti se molim za pravoslavni narod na Kosovu i Metohiji, za Sveti manastir Gračanicu valjevsku koju zlikovci, bezbožnici i otpadnici hoce da oskrnave i potope. Zaštiti, spasi, pomiluj i sačuvaj nas Bože blagodaću Tvojom, jer je Tvoje Carstvo i sila i slava, Oca i Sina i Svetoga Duha, sada i uvek i u vekove vekova. Amin, Bože daj.


Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

w

Повезивање са %s

Категорије

%d bloggers like this: