Објављено од стране: ИстиноЉубље | 18. фебруара 2015.

Дан државности Београдског пашалука по мери Брисела – Бобан Гајић

Вести са Грачаничке страже: среда, 18.2.2015.г… Непромењено мирно код страдалне Грачанице, мада  се ближи март и почетак „радова“ на брани Ровни… Суђење истинољубцима због дељења летака против геј-параде у петак у „Палати правде“ у Београду, а м-нм Антонију суђења одложена за 10. и 12. март у Ваљеву. Од сада ћемо нове свакодневне текстове постављати пола сата пошто падне мрак, дакле пратићемо продужење дана, како би понешто стигли и да урадимо пре него што почну искушења са браном Ровни…

Иначе у петак 27.2.(не овај сада, већ други по реду петак) испред општине Ваљева од 09:30 часова опет ћемо са сликама Грачанице протестовати у току новог заседања Скупштине, како смо и уобичајили.

ИстиноЉубље свима Вама!

+++

Бобан Гајић:

Дан државности Београдског пашалука по мери Брисела

 

2002. године одлуком тадашњег састава Народне Скупштине РС под вођством жуте петооктобарске банде, Србија је изгубила најмање 10 векова историје свог постојања на Балкану, а српска државност је скраћена за најмање 6 векова.

По диктату Немачке, САД и Европске Уније, мангупи из тзв. Демократске странке обрисали су наше корене дубоке попут прастарог храста, који је наш запис и симбол, а од Србије направили тикву без корена која слави Први српски устанак и ослобођење од Турака као дан своје државности…

 

На први поглед, рекло би се да су лоши ђаци из редова жуте хорде омашили датум државности у незнању, али није тако. Овај датум који српску историју државности и наше постојање на овим просторима скраћује за 10 векова, наметнут је преко диктата Немачке, САД и Европске Уније да би се дао легитимитет отимању Косова, Рашке и Војводине, које су вековне српске територије, а које нису ослобођене 1804. у Првом српском устанку, па ни у Другом српском устанку, него тек у Балканским ратовима.

Просто је невероватно да петооктобарски криминалци нису могли да се посаветују ни са историчарима из Српске Академије наука и уметности, ако већ нису знали да одреде прави датум за Дан државности. Ипак, овде није реч о незнању, већ о јасној намери брисања Србије из античке и средњевековне историје.

Тако Шиптари, који су заузели спаљене српске куће после Косовског боја 1389. године постају народ који је овде тако дуже од Срба, јер наш Дан државности је 1804.година. Тако и САД које су  наводно основане 4.јула 1776. године постају држава старија од Србије!

Порекло Срба као народа и пракултуре на овим просторима сеже толико далеко у прошлост, да данас то људима звучи и невероватно. Пре 9000 година створена је Винчанска азбука тј. писмо по имену Србица. Тај народ је већ имао развијене градове, културу, религију и  металургију, па тако нису тачне обмане Германских историчара да су прва писма и тековине цивилизације допрле овде из Индије или из Мале Азије, већ супротно. Модерна генетичка истраживања и савремена археологија  показују једну хомогену и трајну културу и народ који се овде створио и развио и који није дошао ниоткуда и никога није заклао да би овде створио своју колевку.

Сва та истраживања и права историја гушене су вековима, од стране Немаца пре свега. Први трагови имена Србија, Сербија, Србица, Сирбијум и сличне етимологије јављају се још 230 године пре нове ере, у Илирској Србији, која је заузимала целу Јадранску обалу и више од целе територије бивше Југославије, део Грчке и Македонију, тада непостојећу Хрватску, Панонију (данас Војводину), тада непостојећу Црну Гору, Бугарску и Румунију. Археолошки остаци просути су свуда али Србија никада није подржала озбиљна истраживања у том правцу. Када се данас у Србији копају нове саобраћајнице, однекуда излете древни остаци наше културе, а власти преко тога направе асфалт!

Од 490. до 641. године нове ере Илирском Србијом владају Свевладовићи на готово истој територији као и претходна Илирска Србија, а тек тада долазе овде племена Авара, чији су Хрвати делимични наследници.Тада долазе и Бугари.

Позната је и Србија под Крепимиром Оштривојевићем од 815. до 840 н.е. која је заузимала целу бившу Југославију, Македонију, Црну Гору, део Грчке и део данашње Бугарске све до Црног мора.

Српска држава на овим просторима помиње се у историјским документима  ондашњих владара Византије и осталих царстава и постојала је  у 9. веку наше ере. Властимировићи су држали све српске теритирије на Балкану као једну српску државу и још приде Стари Рас као другу српску државу. Та српска држава одвојена од Византије развила се на просторима реке Таре, Лима и Дрима, док је Рашка одувек била посебна српска држава.

На темељима те српске државе из 9. века долазе и Немањићи који у 11. веку уједињују све постојеће жупаније под Рашком жупанијом. Међу жупанијама тада се наводе: браничевска, расинска, моравска, рашка-све данашње земље традиционалне Србије.

Још тада, 1190 године саграђена је Студеница, мало касније и Жича – најбољи сведоци српске државности и моћи. Стефан Немања и Свети Сава оснивају и манастир Хиландар на Светој Гори, прву српску лавру у монашкој држави на планини Атос.

Дипломатском мудрошћу и радом Светог Саве, или Растка Немањића, сина Стефана Немање, брат Стефан Првовенчани крунисан је за краља Србије 4. јануара 1217. године у Жичи и тада је Србија била и међународно призната као држава.

Две године касније и Српска православна Црква постаје аутокефална тј. независна од Византије, што је за тадашње време заокружење потпуности једне државе.

Дакле, 4. јануар 1217. може бити једини прави датум за прославу Дана државности Србије, јер је та држава имала сва одличја савремених данашњих држава: народ тј. нацију насељену вековима на својој земљи, законе, војску, границе, културу, језик и цркву.

Након 1217. године следе славни векови успона српске државе у којој су краљ Милутин, цар Душан Силни, Цар Лазар и моногобројни српски владари уздигли Србију у најнапреднију државу у средњем веку на Балкану и шире.У то време  већ постоје рудници у Новом Брду у коме раде немачки Саси, постоје путеви и развијена међународна трговина и свакакви занати. Цар Душан Силни доноси најнапреднији законик оног времена, напреднији од Велике Повеље Слобода и праведан за све народе који су тада живели у Србији: за Бугаре, Грке, Србе, али и Јевреје, Сасе и остале, као и за Себре, Меропхе и Влахе који су били нижи слој у феудалном друштву, али су имали своја права. У то време у Европи владају бахати феудалци, не користе сребрне виљушке и кашике као Срби, а постоје и прави робови и сужњи које су властелини убијали као псе!

Србија је имала учену и напредну витешку војску, а посебна култура негована кроз уздизање православља-градитељство, иконописање, књижевност- се развила тада и данас је део светске баштине и културе по својој посебности, лепоти и значају.

15. фебруар 1804. је  дан Првог Српског устанка, односно када славимо прво ослобођење од Турака и њихове окупације која је трајала 500 година. Треба славити подједнако и 12. април 1815, Други српски устанак, јер је тек Милош Обреновић дипломатијом и другим устанком довршио оно што је започео вожд Карађорђе. Сретењски Устав који је донет 1835. године и који је био заиста модеран за то време, а трајао је 55 дана, треба да се обележава, али само као Дан уставности.

Зато није нимало случајно што је ДОС тј. Демократска странка увела овај празник као Дан државности Београдског пашалука који не укључује вековне српске земље- ни Косово, ни Рашку, ни Војводину!

И не само то, већ од 2000. године доласком жуте хорде на власт, укидају се у потпуности сва започета археолошка истраживања у старом Расу.

На 2.500 километара квадратних и на 1.500 археолошких локалитета зауставља се рад на заштити Старе Србије, која је требала да дође под заштиту УНЕСКА. Пројекат је започет још 1970 године!  Рас као старо столно место Србије, са утврдама, кулама, трговиштима и насељима  остављен је на милост и немилост непријатељском деловању екстремних муслимана: локације се уништавају, насељавају, гробови из средњег века се прекопавају.

У Рашкој такође има локалитета из времена Винчанске културе ( пре 9000 година) које још нису ни ископане, а већ их прекривају куће, кафане и нове зграде!

У 3. веку нове ере Римљани су штитили Виа металиорис, тј. пут метала који је кроз Рашку одвозио метал и оруђе у Рим. Више од 40 римских императора води порекло са наших простора и били су Срби. А већ у 9. веку у Рашкој влада кнез Петар Први, хришћанског имена, покрштен у православљу, смештен  у тврђави Достиник. Ту се налази и Петрова црква- прва српска епископија. Тако да ми нисдмо могли да однекуд дођемо тек у 7.веку нове ере!

Данашњи Нови Пазар лежи на више од 7 цркава из тог периода које су закопане и прекривене за време комуниста и на њима је дозвољена градња. Нови Пазар значи Ново трговиште-место где је долазио Дубровачки пут и где су трговали са Србијом  тадашњи народи из Босне, Дубровника и Скадра.

Сам локалитет Рашке данас има откривено 130 цркава, 276 гробља, 3 манастира, 6 кула, 26 тврђава, 109 градских насеља и 14 рудника! Све потиче од периода пре Немањића па до времена цара Уроша Нејаког, сина Душана Силног. Међу бисерима српског градитељства и културе налазе се Ђурђеви ступови и Сопоћани, недовољно истражени и недовољно очувани и заштићени.

Поред реке Дежева, у засеоку Мишчићи је и место где је Велики жупан Стефан Немања први пут угледао малог и нејаког Растка, свог трећег сина, будућег Светог Саву српског, коме се обратио најнежнијим очинским речима: „Мишче моје мало!“

И поред свега овога што сведочи наша земља пуна историје, наше цркве и храмови великих владара- Србија данас као помамљена луда, отрована буником- за Дан државности узима почетак ослобођења од Турака, Први српски устанак и дан стварања једног Устава који је трајао 55 дана. При том се бришу векови и векови српске историје, а насилно се зауставља истраживање у Рашкој!

За Дан државности сваки народ узима најдаљи познати датум свог постојања на једној територији где је створен језик, култура, насеља, цркве, војска и закон једне државе. Само издајничке власти бившег жутог режима настављају срамно брисање Србије које Немачка води већ хиљадама година. Само издајници бришу трагове прастаре Србије и њеног народа како би се освајачи: Немци, Албанци, Авари, Бугари и Турци прогласили древним народима на Балкану.

Права историја, која није фалсификована у Немачкој, нити дописана рукама Ватиканских лажова, налази се на сваком кораку наше Србије, у свакој цркви и на сваком гробљу. А тек оно што нисмо откопали доказаће да ми нисмо тиква без корена на Балкану, већ да смо ми староседеоци Балкана.

Ми нисмо никаква племена Словена која су долутала однекуда тек у 7.веку нове ере и населили празни и пусти Балкан, нити смо дошли и побили народе Балкана. Чак и име Балкан је турцизам – Хелм  или Стара планина је право име.

Један народ који би дошао тек у 7. веку нове ере није могао да створи већ развијену државу у Расу за само 50 година, јер већ од 8.века нове ере имамо 1.500 локалитета који говоре о развијеној држави Србији! Питоми Словени ако су и дошли овде у 7. веку само су се стопили са Србима и прихватили православље, па је тако настала наша заједничка Славјано- Сербска култура. А та племена су се у ствари вратила из Русије, јер ми смо исти народ.

Зато је огроман пораз да се дозволи да издајничке жуте хорде заједно са Немцима прекрајају нашу историју и свим силама раде да се униште и физички докази наших корена овде.

Српски Народни Фронт поштује Завет Великог жупана Стефана Немање. У новој Србији за коју се боримо- Дан државности ће се славити најмање 4. јануара на дан крунисања Стефана Првовенчаног 1217. године и то је за сада тек најпознатији доказани датум постојања српске државе као међународно признате.

Када освојимо слободу за Србију, тек ћемо моћи да као држава помогнемо даља ископавања археолошких локалитета и доказати да је српска држава стара безмало 24 века, а не свега 200 година крње Србије која се тада, 1804. није у потпуности ни ослободила Турака, нити је повратила своје вековне земље!

По овој логици, ми смо држава 200 година, а Шиптари су на Косову још од 14 века! Па ће онда након уништења физичких доказа, наших гробља, цркава и без Срба на Косову, неко једног дана рећи- па ви сами славите 200 година државности Србије!

Ипак, Србија није тиква без корена, ни семе неког народа луталице. Није све из наших музеја покрао Шваба, нити ће Шитари успети да поруше све наше трагове на Космету. Ни сви минарети Новог Пазара не могу да надвисе Стари Рас, ни да надброје чак ни наше мртве који чувају српске земље, када то не чине наше власти.

Србија је стара као храст запис, она има своје корење дубоко у овој земљи. А Српски Народни Фронт ради на томе да се Србија обожи, сложи и умножи, тако да живи чувају стражу своје државе, а не само гробови и тврђаве старе!

Ипак, када Србију ослободимо и вратимо у руке народа- српски црвени барјак са двоглавим орлом вијориће се изнад Рашке и звониће сва звона Старе Србије – на прави Дан државности.

Извор: Српски културни клуб

Advertisements

Responses

  1. Господе,спаси нас оних што нам“краду историју“.
    Еда би „дошли к,себи,да их казна не стигне.
    Да мили Господ укрепи и о.Антонијс ,како би издржао на путу истине и правде.Амин ,Боже дај,Срећан почетак поста,и у Грачаници да дочекамо Васкрслог Господа,
    Стана

    • Богом срећан пост свима Вама и добродошли у чудотворној Грачаници од мноштва Анђела и Арханђела!


Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

w

Повезивање са %s

Категорије

%d bloggers like this: