Објављено од стране: ИстиноЉубље | 17. јануара 2015.

Тајни план уништења Православља у пракси – Врбују се православни монаси за екуменистички манастир

Вести са Грачаничке страже:

Субота, 17.1.2015.г… Мирно и пусто. Такав је програм побожности данашњих Срба – којих ће На Богојављење бити неколико стотина овде у Светињи да им поп освети жито (док колач они боље „знају“ кући да освете) и потом их опет нема пар месеци док им не падне неки баш важан празник… од оних два-три у току године којима посећују Цркву и Богослужења. Без невоље нема Богомоље, ако се не допусти невоља скоро – значи да је Бог прихватио већинско србско одрицање од Њега. Уклони се од зла и чини добро. Јединствена је то поука. Прво уклони се од зла, а да би то уклањање било стварно истинито – чинићеш добро, а да стварно чиниш добро можеш једино са Божијом помоћју, а како Је Он оставио своје благодатне дарове у Светим Тајнама Црквених Богослужења – неће бити да си добар Србине ако исправно не верујеш и не посећујеш Богослужења. Свештеници, информишите народ о духовним опасностима данашњице и Светоотачким лековима вечне радости- поседевши и пробеседивши у сваком дому пре освећења водице, јер свештенство није пуко занимање већ даноноћно сведочење Господа Христоса ради вечног спасења душа бижњих ваших. Да се не деси оно што је један Светитељ рекао да ће се у последња времена један од сто свештеника спашавати.

ИстиноЉубље свима Вама!

+++

Пре свега, извод из чланка:

Тајни споразум САД, Ватикана и Немачке о уништењу Православља

На округлом столу „Србија и Трилатерална комисија“, одржаног 30. октобра 2014. у организацији Покрета за Србију – а уочи београдског заседања белосветске врховне масонске организације Трилатералне Комисије (која је идеолог глобалног поробљавања човечанства), проф. др Смиља Аврамов посведочила је следећу за Православље алармантну вест…

МАСОНСКИ ЕКУМЕНИЗАМ НА ДЕЛУ:
ФРАЊА И ВАРТОЛОМЕЈ – ЗАЈЕДНО КА АНТИХРИСТУ

Професор доктор Смиља Аврамов: „Између САД, Ватикана и Немачке склопљен је 1976. године тајни споразум у 11 тачака. Једна од централних теза овог споразума била је идеја о федерализацији света… Једна од тачака која је мене посебно погодила, кад сам читала тај споразум, била је – тотално уништење Православља.

Православље мора бити избачено из светских комуникација, као религија, јер је то једини хомогенизирајући моменат православних земаља који има политичке димензије, и глобализација уз Православље тешко да ће успети. Отуда уништење Православља, али и продор у Православну Цркву и бацање тешких пара да би се придобили поједини руководиоци Православља, и да би се на тај начин уништила срж теологије православне. Јер оно што су констатовали, а што нама православцима, који верујемо у Православље, што је врло значајно, и што је констатовано на једном од њихових састанака, – да је једина теолошка мисао – православна, која се може везивати са цивилним схватањем друштва и са оним што они зову глобализација, уз онај минимум социјалног момента.“

+++

Уводни коментар ИстиноЉубља: Главни пројекат за уништење Светог Православља зове се екуменизам – и њиме се лукаво све више заражују православни епископи, јер ђаво и његови јеврео-масони зна да – ако придобију вођу, завешће и њиме (за)вођене… А ево како се то сада на терену, кроз поткупљене епископе, подметаном пропагандом екуменизма (читај: масонски пројекат уједињења религија ради довођења једног поглавара над свим човечанством – Антихриста)  наивном православном народу лукаво, изнутра, под видом добра, намеће. Пошто је Ватикан већ одавно поткупио почасно-васељенског патријарха Вартоломеја, задњих година је у току и екуменистички подли пројекат да се почасна власт овог делатног екуменисте Вартоломеја у васцелом Православљу уздигне до нивоа „законодавне власти за цело православље“, како би се ојачао ауторитет овог проватиканског патријарха – а који би потом покушао цело Православље поринути и збрчкати у, од Светитеља наших проклету – Унију са католицима- што би била савршена издаја и проклетство за све православне који се у ту издају отисну.

Православље је једина Истина Божија дата људима на спасење и ван Цркве Православне нема познања ни заједнице са Господом Христом, нити је Она ичим слична другим верским заједницама… као што Истина нема ништа ни са једном, ни са најсличнијој Њој (тј. најлукавијој) лажи. Овај поменути масонско-папско-екуменистички програм разводњавања Светог Православља изнутра, кроз поткупљене епископе, ради се на многе начине: саблазним заједничким службама са католицима, примања јавних и тајних скупоцених дарова од папе, али и сталним покушајима да се Православне Цркве свих народа (у којима екуменисти имају своје епископе на највишим патријаршијским положајима) одрекну своје пастве и имовине у дијаспорама (тј. ван граница држава Православних народа) и то све предају у власт Вартоломеју – како би његова истински почасна васељенскост – прерасла у лажљиву, екуменску, властодржну васељенскост. А Васељенски Екумениста ће, потом, већ знати испунити шта му масони и папа заповедају. То су старе, нама препознатљиве као – удбашке методе: Као што су титови комунисти нама изнудили постојање Синода – новог органа извршне власти у СПЦ – тј. формирање мање групе епископа која ће имати реалну власт а коју ће лакше држати под контролом… тако сада покушавају и све Православне подјармити васељенском патријарху из истих, само сада масонских, циљева- иако таква папско-диктатна власт никада није постојала у Светом Православљу. Ево само једног од готово свакодневних, и у Србији и у осталом Православном свету, саблазних примера спровођења екуменистичке препродаје вере :

Врбују се православни монаси за екуменистички манастир

Извор: Васељенска ТВ

Беч – Након предаје једног католичког храма, епископу Иринеју (Буловићу) у мају прошле године, на реду је отварање и првог „екуменистичко православног манастира“…

Надбискуп Кристоф Шенборн, свечано је предао администратору епархије аустријско-швајцарске владици Иринеју (Буловићу) кључеве цркве Нојлерхенфелд, коју је римокатоличка црква поклонила српској православној парохији у главном граду Аустрије [1].

Епископ бачки Иринеј, у СПЦ круговима познат као један од еминентнијих епископа, док у екуменистичким круговима важи за пастора свих конфесија (у српском значењу ова би се титула могла превести са „девојка за све“) који у сарадњи са римо-католичком црквом и васeљенским патријархом, успевају створити своје „екуменистичко православље“ – поред поклоњене цркве Српској цркви на редy je и формирање првог православно-екуменистичког манастира у Аустрији [2].

„Ако буде текло све добро, тада би се у догледном времену могли надати првом православном манастиру у Аустрији“, изјавио је Цариградски митрополит за Аустрију Арсеније.

„У новембру смо покренули процес реализације плана уз паралелну потрагу за одговарајућим монасима. Млади монаси морају владати немачким језиком и буду „отворени“ за екуменизaм. Нови православни манастир треба да буде једно место молитве и сусрета са Богом и својим ближњима“, казао је Арсеније и наставио, „да је отворен за све православне вернике Аустрије, али и корак даље, за све „хришћане“ и оне који се за њега интересују“.

Први православни манастир у Aустриjи у месту Санкт Aндреу, у покраjини Бургенланд, биће подигнут на поклоњеном земљишту на молбу митрополита Цариградске патриjаршиjе за Aустриjу Арсенија Kардамакиса, бискупиje у Ajзенштату, главном граду покраjине Бургенланд,

„Тако се надамо, да ћемо послати нови импулс, нови екуменски импулс“, каже митрополит за Аустрију Арсеније.

Патријарх константинопољски Вартоломеј устоличава Митрополита Арсенија за Беч (Фото: megali-ekklisia)

Патријарх константинопољски Вартоломеј устоличава Митрополита Арсенија за Беч (Фото: megali-ekklisia)

Локацију на којој ће се градити манастир изабрао је лично митрополит Арсеније.

„Одабир земљишне парцеле за подизање манастира у покрајини Светог Андрејa Првозваног – није случајaн … Покровитељ ове покрајине је Свети апостол Андреј Првозвани, који је и оснивач Васељенске патријаршије у Цариграду“.

Иноваторском праксом донирана земљишта, католички бискуп жели да покаже своју послушност и усаглашеност са папом Франциском, који хоће да отворени дијалог различитих конфесија остави по страни и да га оне признају за Божјег намесника на Земљи, без икаквог даљег дијалога.

Πројекат подржава патријарх Вартоломеј, који ће бити присутан 11. новембра у граду Ајзенштату, седишту бискупиje у Ajзенштату, главном граду покраjине Бургенланд Аустрија, на празник Светог Мартина.

Тамо ће у катедрали учествовати у католичкој литургији у 9,00 сати, у пратњи митрополита Арсенија.

Затим ће уследити народно славље до касно у ноћ [3].

Славиша Лекић / Васељенска ТВ

 

Advertisements

Responses

 1. Vec vidim kao igumana tu monaha(ili vec sada neki jaci „cin“) Metodija,Pahomijevog pulena,skolovanog na katolicko/luteranskom univerzitetu u Veneciji,zamonasen u Vranju,pa onda poslat dalje u Osnabrik,Nemacka,na „doskolovavanje“.
  Zelela bih da pogresim,ali sam sigurna da ipak ne gresim ovde.

 2. У који манастир могу ићи искушенице? Постоји ли Правиславни манастир у Србији?

  • Прочитај сва Житија Светих за дванаест месеци од аве Јустина Поповића, па онда крени да тражиш мати игуманију где пронађеш живот устројен по житијима. Можеш чак и у Ћелије где је ава и живео, пробај па види. Монах значи снепрестано скривено покајање и милостивост, тако да то прво пробаш кући уз духовно руковођење некок духовника, па онда ако те молитва и покајање вуку даље, прекрсти се, наду положи на Бога и крени, Он никога смиренога вернога свога никад не оставља…

   • Благодарим на брзом одговору. Други пут немам и не желим. Вуче ме та жеља неизмерно годинама, а у задњих годину дана имам осећај као да срце хоће да искочи и само оде, кад већ ноге не иду. Од свега ми је само остало да пронађем место, али верујем да ће ми Господ отворити пут. Имала сам прилику да посетим неколико манастира у Шумадијској, Жичкој и Крушевачкој епархији, али сам говорила са Игуманијама које су младе и величају Екуменизам, или Деретића, исл. Зато и поставих овакво питање овде, јер у Србији не знам (за сада) бољег духовника.
    Заиста ценим све што чините за потвратак вере у овом духовно ојађеном и физички прогоњеном народу.
    Можда на Литијама нема пуно народа – Београд је то, али јасно је КО је уз вас…. У љубави и молитвама све вам најбоље од Господа желим.

    • Знаш, смисао овога живота је Бога пронаћи у Православљу и Смирити се. Ја бих више волео да сам данас какав сам био кући док се спремах за искушеника, зато ти и кажем, тешко ћеш данас боље услове наћи ако ли прво уз савете духовника не постигнеш молитву и побожност ту где јеси. Јер нема више опитних старица у монаштву а треба се смирити, зато је онда замена за то многољудан манастир код неког честитог владике, јер мноштво сасестрара ти мења искуство старице, те глачајући се међусобно и (покајно, заслуженим искушењима) трпећи једна друге не би ли се дошло до смирења и молитве.Богом здраво била! мнм Антоније


Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се / Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се / Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се / Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се / Промени )

Повезивање са %s

Категорије

%d bloggers like this: