Одговор на оптужбе

Петак 23.09.2011

Извештај са Грачаничке страже – и додатни коментар Истинољубља поводом оркестрираних медијских лажи „Завода за заштиту споменика Ваљево“

„Завод“(ници) и Заведени

Господ Бог Истине зна да не лажемо а за људе нам није толико важно, али нам је, ипак, жао ако браћа олако користе или верују лажи. Режимска медијска машинерија је оплела по невином Православном народу који свакодневно, одавно већ, штити своју Светињу, што једино показује само то колико Их боли то – што не оскрнавише Светињу Божију. Нека им је Богом просто! Али, ипак, због оних наивних а искрених, желимо само поновити – да је дрскост г. Дејана Булића којом је упао (баш) испред Молитвене Литије хришћана око Цркве носећи кутије да у њих потрпа мошти наших Предака, када је сумануто провлачећи се међу ноге монаха Антонија грабећи кост по кост са скелета тих постхумних мученика, таквој дрскости је узвраћено на најмирољубивији начин – један брат га је благо али стамено одгурао два метра од његовог „плена“, без било какве грубости или вербалног конфликта, а потом је народ и сахранио огољене мошти Предака како би их сачувао од оваквих стручно непобожних грабљиваца,али и да би тиме, мирољубиво, избегао било какве даље препирке… Но, пошто су „у страху велике очи“ Булић је видео четворицу наместо једног, а мирни верни сиромашни народ (који се ради Христа жртвује прелазити свакодневно већ 40 дана по 15 км у оба смера да би се у највећем миру непрестано молио код Светиње и чувао је од непобожности „струке“), Булић и његови су се усудили назвати – вандалима! У најмању руку срам га било!  Или то можда још сведочи о њиховом неверовању у Бога – ако ли је, пак, тако – шта, онда, и са чијим „благословом“ траже на Црквеном добру, јер Црквено добро је удео и брига свих православно побожних а не свих рођених Срба.

Шта је то „насиље“!? По Божијим законима,овде, сва „права“ су на страни верних, а ако ћемо, пак, и по земаљским, (као што сте видели међ документима – бочно), постоји и активна извршна Судска забрана да „Завод“ и „Колубара-Ровни“ не смеју изводити било какве радове на Светој Грачаници… а пошто од полиције нема ни трага, како ћемо се то онда супротстављати скрнављењу Светиње осим свакодневним молитвама и потурањем својих тела наместо скрнављења тела својих предака(а то не може без мало гурања – јел да?)

Слава Богу и данас је Богородична Литија протекла у молитвеном миру без смеха и удараца пијука „Заводских радника“.

Свачија ће дела изаћи на видела – народ је и данас непоколебивом молитвеном истрајношћу довршио уређење гробних места покопаних Предака…

Све док ови загробни мученици не дочекају храброг свештеника да их молитвом и парастосом утеши од ових безаконих напада „стручних варвара“.

Старци Момчило и Јордан нам рукама указују на места масовних гробница где су 1987 од стране „Завода“ оскрнављене и у гаражу однете кости у250 џакова(гробнице у неколико слојева једних испод других)… И НИКАКАВ ИСТОРИЈСКИ ПОДАТАК НИСУ НАШЛИ. Тада нисмо знали и стигли да их спречимо – али, „можеш како хоћеш – али не можеш докле хоћеш“ да прекопаваш кости праведника и да ти и земља твоја благослов Божији има. Размислимо о преипуњеној чаши гњева коју сами себи Срби (и стручни и нестручни) црвеним или жутим деценијама, ево, почињаваху.

Истинољубље свима Вама

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

%d bloggers like this: