Одзив на припомоћ

Христос по среди нас!

ПРИЛОЗИ ИСТИНОЉУБЉУ:

О резултатима примене Ваших прилога редовно ћемо Вас обавештавати у подножју овога текста.

1. за слање вестерн униономмонах-немонах Антоније (иначе, у личним документима стоји Драган Давидовић мат. бр. 1205973770017; (бр.л.к. 81 923), тренутно пребивалиште (код родитеља) у Ваљеву насеље Ослободиоци Ваљева 38/16; (тел. 014/226-218; моб. 064 29 345 30);

2. слање преко девизног рачуна banca intesa: RS35-160-5130201126800-83 или динарског рачуна banca intesa: бр. 160-5700100881802-23

(Додатак: И, да не буде забуне, рачуни нису отворени на име удружења Истинољубље само ради тога што је оно регистровано као непрофитно удружење коме се не уплаћује чланарина итд., а отварање рачуна бу захтевало додатне перипетије око регистрације и администрацију за шта се нема услова. Код хришћана је некада важна била дата реч, тако је поверење међу нама у Истинољубљу, тако нека буде и сада међу свим Истинољубцима – јер од оних других који раде насупрот или сумњају никакву помоћ нити потражујемо нити би је прихватили.) pravoslavno.istinoljublje@yahoo.com 

+++

Богу слава за све а Вама хвала на прилозима:

Благодарни Господу Богу и Вама свима успели смо да оспособимо наше пик-ап возило. Захваљујући Вашим прилозима урађен је сервис замене зупчастог каиша и купили две гуме, добили у прилог нов акумулатор, купили дискове и пакнове кочионог система и још по коју ситницу, а остало нам је приближно довољно и за регистрацију почетком априла. Дубоко хвала а плата нек Вам је вечна од Христа Спаса нашега, и приложницима, а још и више онима који желе помоћи а немају од чега.

Што се наших даљих потреба тиче, неопходан је мали моторчић за сиромашнога брата нашега који ће и ове године свакодневно, ма, и пешке, ићи у Грачаницу ради праћења ситуације(ако би га половног куповали, да би био у возном стању ту треба око 250-300 евра АПН 6), потребно је новца и за судске процесе које планирамо, а, такође и за још неке делове за кола наша (од којих је најпреча шофершајбна(чеоно стакло) које је давно напрсло а напрснуће се константно шири), ето, не бисмо лажно скромни јер ово се тиче свих нас, и, немислимо да ћемо ишта ми постићи овим трудољубљем, већ да ћемо уз заједничку молитву и оваква дела молитве која потврђују искреност њену, што скорије призвати јединоспасоносну Помоћ Божију.

у име  ИстиноЉубља – монах-немонах Антоније

+++

(Стари текст) Господ Бог нам свима и свагда помагао у овим временима великих искушења која сами гресима заслужисмо и к себи привукосмо, – драга у Православноме Христу Богу, браћо и сестре! Искушења, због прљавштине наше придошла, нека би нам била као огањ који злато очишћује, а никако прекомерна врелина која ће злато потпуно уништити. А то управо зависи од нас самих – како ћемо тај огањ искушења примити – или га благообразно молитвом употребити на духовно здравље и спасење – или ће он нас  (злом) употребити уколико лењиво-гордо узропћемо над животним крстом својим.

Стога, подигнувши молитвени и трудољубиви степен сопствене Православне приправности, с посебном пажњом пратећи помињане општеважне догађаје ове на овом месту www.istinoljublje.co.nr  свако ко може било како припомоћи спречавању рушења, лукавог „премештања“ и потапања древног манастира, било доласком на богослужења, мисионарским радом или прилогом за поспешивање ове благословене борбе (нпр. како бисмо организовали бесплатне аутобусе сваког црвеног слова из Ваљева у Грачаницу на богослужења, организовали прес конференције, и штампали бесплатне правосавне брошуре које су неопходне у оваквој и оволикој медијској блокади…), свако ко може драге воље припомоћи доласком на традиционална Светосавска „Молитвена окупљања пред Патријаршијом за Јединство Цркве српске“, ко може дати било какву подршку организовању Православног начина супротстављања најављиваним новим скорим „геј-парадама“ и свим сличним, а неизбежним нам, активностима које смо, с Божијом помоћју а по својим моћима, ради добра и нас самих и свих нам ближњих, обавезни радосно-вољно чинити, нeка се што пре јави на мејл pravoslavno.istinoljublje@yahoo.com  или на телефон 064 29 345 30.

Православни Христос по среди нас – Jесте и Bиће!  

+++  

сБогом нам свагда нераздвојни били!  

+++  

„Истинољубље“ – Свима Вама!

Responses

 1. Само напред оче Антоније. Свака част за борбу коју водиш.
  Молио бих те само једно питање : Зашто те Симеон заобилази и о теби не пише ни реч.
  Ти много више радиш од њега који се подписује туђим именима.

  • Брате Милоше Бог ти помагао! То што си ме питао захтева мало подужи одговор, од кога ја не бежим, али сада немам ни мало времена, одговорићу или наредне седмице, када први удар на Грачаницу мине, или ако си у могућности, можда је најбоље неке суботе испред Патријаршије у 11 час. – усмено, док чекамо да се искупе браћа и сестре, то је једно сат времена чекања. И, да додам, молио сам сајт епархије рашкопризренске у егзилу да ми опросте ако ли сам их чиме увредио и да бар унеколико објаве Апел Истинољубља у вези Грачанице, али пошто данима не добијам одговор, питао сам осталу братију о чему се ради. Добио сам један мало прегруб, одговор, али ми ћемо га овде, ипак, погледати са шаљивије стране: „Симеон ти је последње митарство ако њега не прођеш можеш само да плачеш“. Пуно поздрава, хвала и довиђења – сБогом био!

 2. […] https://istinoljublje.wordpress.com/%D0%BA%D0%BE%D0%BD%D1%82%D0%B0%D0%BA%D1%82/ Posted on 15. August 2011. by Грачаница ваљевска […]

 3. Danas je veliki dan za odbranu Gracanice ,Dan kada se Vladika nas oglasio i izneo svoj stav o stetosti brane i znacajnosti Gracanice.Nadam se da ce sa ovim javnim vladikinom podrzaju Gracanice vise Srba pristupiti u odbranu Gracanice I da ce u narodnim godinama Gracanica I dalje blistati svojim sjajom a brana biti samo spomen- rushevina poput komunistickih spomenika iz nase proslosti da nas podseca da Srbi opet pokleknuse u veri i pravoslavlju.

  N.P.(Ontario, Canada)

 4. KAKO DA OTVORIM VESTI OD 31 DECEMBRA ISPRED RTELEVIZIJE.


Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се / Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се / Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се / Промени )

Google+ photo

Коментаришет користећи свој Google+ налог. Одјавите се / Промени )

Повезивање са %s

%d bloggers like this: