Помоћ Литијама и Грачаничкој стражи

Христос по среди нас!

ПРИЛОЗИ ИСТИНОЉУБЉУ, ГРАЧАНИЧКОЈ СТРАЖИ и ЛИТИЈАМА БЕОГРАДОМ:

Подаци за могуће приложнике:

Слати на брата нашег

Иван Станковић,

Краља Милутина 21/А стан бр. 16; 11500 Обреновац; 

бр. л.к. 006404738;

мобилни тел. 065 875 45 20;

(Додатак: И, да не буде забуне, рачуни нису отворени на име удружења Истинољубље само ради тога што је оно регистровано као непрофитно удружење коме се не уплаћује чланарина итд., а отварање рачуна бу захтевало додатне перипетије око регистрације и администрацију за шта се нема услова. Код хришћана је некада важна била дата реч, тако је поверење међу нама у Истинољубљу, тако нека буде и сада међу свим Истинољубцима – јер од оних других који раде насупрот или сумњају никакву помоћ нити потражујемо нити би је прихватили.) monahantonije@gmail.com

у име  ИстиноЉубља – монах-немонах Антоније

+++

(Стари текст) Господ Бог нам свима и свагда помагао у овим временима великих искушења која сами гресима заслужисмо и к себи привукосмо, – драга у Православноме Христу Богу, браћо и сестре! Искушења, због прљавштине наше придошла, нека би нам била као огањ који злато очишћује, а никако прекомерна врелина која ће злато потпуно уништити. А то управо зависи од нас самих – како ћемо тај огањ искушења примити – или га благообразно молитвом употребити на духовно здравље и спасење – или ће он нас  (злом) употребити уколико лењиво-гордо узропћемо над животним крстом својим.

Стога, подигнувши молитвени и трудољубиви степен сопствене Православне приправности, с посебном пажњом пратећи помињане општеважне догађаје ове на овом месту www.istinoljublje.com  свако ко може било како припомоћи спречавању рушења, лукавог „премештања“ и потапања древног манастира, било доласком на богослужења, мисионарским радом или прилогом за поспешивање ове благословене борбе (нпр. како бисмо организовали бесплатне аутобусе сваког црвеног слова из Ваљева у Грачаницу на богослужења, организовали прес конференције, и штампали бесплатне правосавне брошуре које су неопходне у оваквој и оволикој медијској блокади…), свако ко може драге воље припомоћи доласком на традиционална Светосавска „Молитвена окупљања пред Патријаршијом за Јединство Цркве српске“, ко може дати било какву подршку организовању Православног начина супротстављања најављиваним новим скорим „геј-парадама“ и свим сличним, а неизбежним нам, активностима које смо, с Божијом помоћју а по својим моћима, ради добра и нас самих и свих нам ближњих, обавезни радосно-вољно чинити, нeка се што пре јави на мејл valjevskagracanica011@gmail.com или на телефон 060 520 30 44.

Православни Христос по среди нас – Jесте и Bиће!  

+++  

сБогом нам свагда нераздвојни били!  

+++  

„Истинољубље“ – Свима Вама!

Одговори

 1. Само напред оче Антоније. Свака част за борбу коју водиш.
  Молио бих те само једно питање : Зашто те Симеон заобилази и о теби не пише ни реч.
  Ти много више радиш од њега који се подписује туђим именима.

  • Брате Милоше Бог ти помагао! То што си ме питао захтева мало подужи одговор, од кога ја не бежим, али сада немам ни мало времена, одговорићу или наредне седмице, када први удар на Грачаницу мине, или ако си у могућности, можда је најбоље неке суботе испред Патријаршије у 11 час. – усмено, док чекамо да се искупе браћа и сестре, то је једно сат времена чекања. И, да додам, молио сам сајт епархије рашкопризренске у егзилу да ми опросте ако ли сам их чиме увредио и да бар унеколико објаве Апел Истинољубља у вези Грачанице, али пошто данима не добијам одговор, питао сам осталу братију о чему се ради. Добио сам један мало прегруб, одговор, али ми ћемо га овде, ипак, погледати са шаљивије стране: „Симеон ти је последње митарство ако њега не прођеш можеш само да плачеш“. Пуно поздрава, хвала и довиђења – сБогом био!

 2. […] https://istinoljublje.wordpress.com/%D0%BA%D0%BE%D0%BD%D1%82%D0%B0%D0%BA%D1%82/ Posted on 15. August 2011. by Грачаница ваљевска […]

 3. Danas je veliki dan za odbranu Gracanice ,Dan kada se Vladika nas oglasio i izneo svoj stav o stetosti brane i znacajnosti Gracanice.Nadam se da ce sa ovim javnim vladikinom podrzaju Gracanice vise Srba pristupiti u odbranu Gracanice I da ce u narodnim godinama Gracanica I dalje blistati svojim sjajom a brana biti samo spomen- rushevina poput komunistickih spomenika iz nase proslosti da nas podseca da Srbi opet pokleknuse u veri i pravoslavlju.

  N.P.(Ontario, Canada)

 4. KAKO DA OTVORIM VESTI OD 31 DECEMBRA ISPRED RTELEVIZIJE.

 5. Poštovani,Ceneći vaš doprinos duhovnom životu podržala bih kroz skroman prilog delatnost Udruženja ali vidim da su na sajtu APR a objavljeni bankovni računi dok vi pozivate na upućivanje novca na ličnu adresu? Molim za informaciju da li se može uplatiti prilog na bankovne račune.


Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришете користећи свој WordPress.com налог. Одјави се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришете користећи свој Facebook налог. Одјави се /  Промени )

Повезивање са %s

%d bloggers like this: