ИЗНЕНАЂЕНЦЕ

ПОНЕДЕЉАК 19.09.2011 ИЗВЕШТАЈ СА ГРАЧАНИЧКЕ СТРАЖЕ

СЛАВА, КРЕЧЕЊЕ, ПРЕТЊА и „ИЗНЕНАЂЕНЦЕ“

Стражари Архангелове Грачанице данас Прославили Чудо Арх. Михаила у Хони – Завод покушао на препад, у току молитвене Литије народа, раставити и однети скелете похрањених унаоколо Светиње, чему су се верни одлучно успротивили  – Народ данас окречио Светињу и потом до касно у мрак затрпавао ојађене древне гробове својих постхумно измучених Предака које „завод прекопаваше готово 40 дана, и све то, како би убудуће било мање искушења са неразумним и непобожним скрнавитељима Светиње – наше немањићске Грачанице Беле

Ваљда доликује да Светиња посвећена Светом Архистратигу Михаилу слави Чудо Архистратигово у Хони, а нарочито стога што је потпуно исто такво Чуго спашавања Велике Светиње од велике воде и нама вернима данас неопходно као хлеб насушњи. Стога је сам побожни народ, услед новонасталих искушења која су допринела повећању страха код свештенства и народа српског од власти ове наоко побожне, а у ствари безбожне масонске олигархије у Србији која урушава и саме темеље самосталности Србске државе и Цркве – верни су се ипак потрудили изнаћи свештеника који би им се смео усудити осветити колач за манастирску славу за коју је знао да је нико не може или неће прославити.

Ујутро, на сам дан Архистратиговог празника, народ је прво приступио кречењу Олтарског дела Светиње који је недавно, у славу Божију, омалтерисао.

Потом је , по типику кренула, данас још и славска, Света Богородичина Литија, у току које је велико искушење изазвао накострешени вођа радника „Завод(ник)а“, господин Дејан Булић који је баш у току Литије хтео дрско изазвати немире и тугу у побожном народу – као грабљивац купећи комплетне мошти праведника у кесе са намером да их све однесу на безбожна испитивања. Монах Антоније се побунио заклањајући својим телом свете кости, док је разјарени Булић провлачио руку између монахових и ногу верних сумануто грабећи од костију шта стигне. Народ је сложно одреаговао тако да се хронични стручњак унеколико удаљио, али и надаље видљиво смишљајући како да се дограби „свог проклетства“.

У Православљу све је заједничко, тако да би нам био заједнички и грех Булићев уколико му допустимо да и даље лудује над костима наших Предака. Литија је благословено приведена своме крају, а потом су се сви верни послужили славским колачем и житом. Нажалост једини је Д: Булић категорично одбацио да се послужи освећеном храном.

После богатог послужења које су сестрице у славу и чест Светог Архистратига послужиле окупљенима на подножној плочи звоника, наставило се са кречењем. Касније, спонтано, у народу побожном јавила се жеља и да се (само) гробови и тела покојника унаоколо Цркве затрпају од даљег скрнављења и натезања са стручњацима „Завода“ Булићем и Арсићем – а све ради престанка скрнављења и очувања мира међу људима. Тако да су верни, од којих су већина биле побожне жене, после одласка радника Завода наставиле мобу затрпавања светих гробова до касно у мрак – наравно, без затрпавања откривених темеља у порти Цркве прот чега верни немају ништа против, али немогу и похвалити онога који нам намерно углавном точи непрестана грка искушења са покојом и добротном паузом.

Народ је, наравно, свету мобу похрањивања оголелих тела предака, извршио са алатом „Завода“, јер ако неко у име државе скрнави гробове отаца и матера наших, и ми имамо сво могуће право истим тим алатом купљеним од пореских обвезника умањити штету злочина и безакоња државе која распродаје и духовност Цркве, и земљу нам родну, и саме корене постојања нашега.

Изненађенце -Делање Верних

Од сада па у будуће нећемо више немо гледати скрнављење гробова, већ као што они безбожно раскопавају гробља ми ћемо их, у Им-Бога, у сред радног дана пред њима затрпавати – па, ком обојци – ком опанци. А за истраживања на темељима конака, ево, похваљујемо Завод за заштиту споменика. То су споменици, гробне плоче су споменици, али тела наших драгих покојника нису споменик госпон Булићу. Тела наших покојника и Отаца нису псеће кости да их без попа и Владике разноси ко их се како дочепа. Ви имате плату за ово од аферашке Колубаре која тежи пошто пото срушити Грачаницу, а да ли је Вама важнија ваша плата или нама наша Вера Православна, ево, иду дани који ће показати, али је боље да нам дођу дани „лепи и честити, и миломе Богу приступачни од нас грешних који га и Распесмо гресима и сада тежимо прогонити безбожним делима – од ђаволске бране – па све до превртања моштију Предака.

ИстиноЉубље – свима Вама

Постави коментар