Зашто смо пред Патријаршијом већ Две пуне године!?

Зашто смо пред Патријаршијом 2 године!?

+++++++++++++++++++++++++++++++++

ХРИСТОС БОГ НАМ СЕ ВАИСТИНУ РОДИ !

+++++++++++++++++++++++++++++++++

Православни ИстиноЉубци – после великог Божићног празновања, по светосавској нам савести, настављамо са молитвено исповедним чином пред Патријаршијом за јединство Цркве србске од оних који је крадомице урушавају презирући законе и поуке Светитеља Православних. Од дана Светог Обрезања Господњег, суботе 14.01.2012, с Божијом помоћју, настављамо без прекида (сваке суботе од 12-14 h), јер нема нама Православнима нерадног црвеног слова када теку, тихе а крваве, реке раскола и јереси – и то баш отамо где се иза Имена Јагњетовог вешто труде и вуци скрити. Обавеза је утолико већа што многи народ нема очи и уши да ове душепогубне сплетке “великодостојника” примети. Све, како не би овладала “мрзост опустошења на Месту Светом” као крај свих нада у народу нашем, сада, нажалост, маловерном и, стога, лако подложном сладуњавим, екуменским и унијатским, јеретичким и расколничким манипулацијама.
Добронамерност и чврстину Вере ових двадесето(20)-месечних молитвено-исповедних окупљања најбоље сведоче мир и дуготрпељивост и надање једино на Бога да нас спасе из овог амбиса у који ђаво, преко неколицине епископа, увлачи народ Цркве Божије србске. Јер да се уздамо у себе или у друге неке људе, зар се не бисмо давнои разишли одавде – јер видљивих ефеката нема. Дуготрпељивост, добронамерност и надање на Бога, наспрам савршеног игнорисања, клеветања из зграде Патријаршије или дејстава по нама патријаршијске полиције(која има пункт пред улазом у Патријаршију већ неколико година. Државе су вазда гледале да подјарме Цркву, а овде код нас данас, полиција марионетске државе нам чува вође Православља. Од чега, од крштеног ли православног народа који сачињава апсолутну већину у Срба, који науку Цркве своје Православне верује а свештенике своје вековима храни. Ситан детаљ – пункт пред Патријаршијом, али у екуменским и унијатским реалностима  дејстава водећих епископа – много говори. Паписти су променили своју тактику унијаћења Православних и делују данас “мирољубиво” са све својим “инсајдерима” запаћеним у нас, али како им посао слабо иде, изгледа, опет ће се они окренути својој разобличујућој агресивној јеретичкој природи “покоравања шизматика”. Савест нам налаже да ћутати не смемо када се на Веру Божију насрће, а пошто су нам све могућности јавног оглашавања укинуте, ево молитвено-исповедног гласа нашега са, још увек, слободне улице србске, који чини само оно што је дужан чинити: браћи сведочи на душепогубну екуменску опасност која се увећава а од Бога очекује једину помоћ да Лучу Цркве Његове у науци Истине не допусти угасити ветровима западним у страшљивој, гласачкој “сабоности”, већине епископа Цркве србске. 
+++++++++++++++++++++++++++++++++
Појашњење горњег плаката:
(Пошто су екуменизам, папизам и унијатство у Православљу недвосмислене пошасти, треба рећи да под горњим изразом “без зилотизма” треба сматрати крајност “изам” умишљено самоизабраног сујетног бусања у питањима одбране Вере, надменог духа соствене једино исправности у питањима Вере, а, не, никако, Православну пожртвовану ревност Вере која извире из Крстног смирења Христовог и, кроз искушења, смело савлађујући препреке непријатеља Цркве спасаваних, призивајући многу браћу успут, присаједињује се и узноси ка Васкрсењу Христовом.
Овакав сектантски дух баштине нарочито неки епископи у Синоду СПЦ олаким одсецањем од себе свих који се усуде да њиховом властољубљу и лже учењу што приговоре, као да се ради о кромпирима а не о вечности људских душа.
Дакле, под носиоцима зилотистичког духа (зилотизмом) сматрамо и све оне поједине скупине међу грчким старокалендарцима(никако, не све(!)) који се гурају по Србији “како год кога придобити за себе” а који, екстазно, не признају благодатност никоме до само себи и својој заједници. Јер екуменизам је свеболест која дрско и свесно греши против Православља Божијег – болест свесна која има увек отворен излаз у покајању и повратку Православљу, док,  зилотизам, наводно, све чини за, и у име, Православља, а Духа и Силе Његове не познаје, већ сувопарним недоживљеним држањем за речи Науке – фарисејствује и самопоуздано дејствује у (екстазном) смеру своје једино-изабраности – “камилу (гордости) прождирући”.
Господе Христе, Истину си нам Твоју већ рођењем у Православљу подарио, даруј нам свима и смирења Твога да Је, прво,  у срцу скрушеном, па, и речи стаменој сачувамо, јер се Истина Твоја једино у смиреном срцу прима и чува, а ако ли је тамо нема лицемерјем се исмева на осуду вечну.)
ИстиноЉубље свима Вама!

Одговори

  1. Добро је ово, што се чини и тражи од црквеног врха, да се заштити ПРАВОСЛАВЉЕ, али ја не видим да ће имати икаквог плода, јер наш црквени врх, жели у екуменизам, који је противан ПРАВОСЛАВЉУ.
    Што се тиче ЗИЛОТА, ја ту не видим ништа лошег, ако се они труде, да сачувају наше ПРАВОСЛАВЉЕ, КАКО ЈЕ ОД РАНИЈЕ БИЛО, јер нико није овлашћен од Бога да било шта мења, а нарочито ме на то наводе ИСУСОВЕ РЕЧИ, ДА СЕ НЕСМЕ НИШТА МЕЊАТИ ДО ЊЕГОВОГ ДРУГОГ ДОЛАСКА.

  2. Јерес нема благодат. Зилоти признају благодат свим истино православним црквама, или другим речима оним које нису у јереси, или су се делом одвојили од јереси. Србски зилот није ништа друго него светосавац. И воле Антонија који их не воли.

    • Зилоти су били Апослтоли, а зилотисти данашњице су нешто сасвим друго. Као што овде нема скретања у распојасани екуменизам, нема скретања ни у цепидлачећи детекторски зилотизам, смирења нема ни у лажној екуменској љубави а ни у зилотистичкој самоубеђеној исправној побожности. Црква је Христова и само Он може се бавити хируршким захватима у њој- а наше је да не дамо лажи на нас и на ближње наше, да разобличавамо лаж а не да скенирамо и одмеравамо лажљивце. Треба исповедати Истину на начин који ће другом бити јасан а неће прекршити Предање Православља и имати страха Божијега да не саблазнимо и да својим надобудним исповедањем одсечемо од Истине онај део народа који још увек верује да је патријарх и СПЦ беспрекорно Православан. Православни пут је жица над паклом са које ђаво вуче улево световно-љубним екуменизмом, а чим се исправиш, онда удесно „праведничким“ зилотизмом. По тој жици се иде само Православним Страхом Божијим, и опстаје се само Милошћу и Помоћу Божијом онима који воле Истину Његову, страхују да од Ње не отпадну, и страхују да ли су нашли право време и начин да Је и другима понудеса искреном жељом на вечно спасење…

      • Праведнички зилотизам је етикета екумениста на обичне људе који не желе да приђу екуменисти и „причесте „се из његове руке. Зилот је грчка реч, али и србскоекуменска етикета за прљвославце који не признају благодат јеретицима. Христос је пут истина и живот, али када човек жели да га следи, нпси и љуби долази до питања гдр је Христос у Светим Даровима. Причешће. Дакле само Истински Православна Црква, а не екуменизам. Наравно свако има слободу избора. Сва проповед да је тапија Ц ркве у институцији СПЦ без обзира на јерес екуменизма личи на фарисејску проповед и лицемерје. Господ је дао јасно учење о истини и лажи. С поштовањем!


Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

%d bloggers like this: