Завод се прикрада

Пре неколико дана, у месецу августу 2011 г. радници Завода за заштиту споменика Ваљево, позивајући се на уговоре склопљене давно са еп. Лаврентијем, дошли су у манастир Грачаницу са намером да однесу комплетан иконостас на наводну рестаурацију. Монаси грачаничке Свете обитељи, настојатељ јм. Серафим и јм. Сергије, одмах су позвали Владику Милутина питајући Га како да поступе. Преосвећени Владика им је благословио да никако не дозволе да демонтирају цео иконостас, већ да им дају само једну икону на реверс, па када је рестаурирају и врате на иконостас, тек тада могу добити другу.Овакав став надлежног епископима је свима побожнима радост и утеха, и они ће свим срцем припомоћи у одбрани свом добронамерном Владици.

Треба напоменути и то да је на основу досадашњег искуства са лукавством Завода и „Колубаре“ народ који посећује Цркву веома осетљив на било какав нови покушај прекопавање и скрнављења Свете Цркве, са или без било чијег „благослова“, те ће се у случају таквог Заводског атака поново, као и 2002г., самоорганизовати у одбрани Светиње.

Жалосно је да у Заводу седе крштени Срби толико охладнеле Вере, да им није било доста што у велики грех и телесне болести гурнуше досадашњем им раднике које досад слаше на скрнављење Светиње (рецимо, оне који 1989г. однеше двеста педесет костију праведника унаоколо сахрањених па, опекавши се болешћу, после три год. поново их вратише на своје место уз Олтар Цркве; или онога јадног дечака који је 2002г. од стране Завода упошљен да са једним муслиманом почну радове обијањем малтера олтарског дела Цркве (у чему их је народ побожни тада физички спречио), али, авај, ипак би касно за младића који је потом ментално оболео; или да не причамо о тешким судбама многих директора „Колубаре Ровни“ који се за све ове године на тим положајима измењаше).      Уредништво

Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s

%d bloggers like this: