Владика Милутин у Грачаници, а безбожници траже иконостас

Вести са Грачаничке страже: Недеља увече- празник Светог Архангела Гаврила

+++

Владика Милутин вечерас био у Грачаници- а безбожници траже избацивање иконостаса и скидање врата и прозора !?

DSC00709

НАПОКОН! Преосвећени епископ ваљевски Милутин је вечерас изненадно служио акатист Светом Архангелу Гаврилу и осталим Архангелима који се данас празнују акатист у потапаној а не потопљеној страдалној Светињи Грачаници. У први мах смо се уплашили да ли је долазак дуго чежњиво очекивани богослужбени долазак владике у Грачаницу знак неког лошег наговештаја опроштајног догађања, или празнични знак радосног новог почетка и преокрета.

DSC00717

По одслуженом акатисту, Преосвећени је срдачно поразговарао са Грачаничким стражарима који даноноћно бдију над претњама надвијеним на Светињу са погубне бране Ровни која с е надвила над безбедношћу и здрављем града Ваљева.

DSC00734

Кроз причу могло се чути да владика тражи од безбожних власти да не дирају иконостас и црквену унутрашњост, а да су са бране Ровни тражили да се он сложи са изношењем иконостаса, чак и врата и прозора са Цркве. Владика је рекао да ће још једном апеловати да не затрпавају Цркву блатом и шодером споља и изнутра скрнавном „подводном конзервацијом“, да им неће дати кључ од Цркве и да ће он тражити да служи у Грачаници све док вода не дође до ње.

DSC00703Оно што додатно забрињава је то да су данас долазила на Литургију и два радника ЈП Колубаре-Ровни и потом сликала Цркву са образложењем да су дошли да „измере величину Цркве“ и да су притом, наводно, јако потрешени што ће, (због проклете бедне плате) „морати доћи наредних дана да врше даље радове на манастиру“… На слици су та два плаћеника ЈП Колубаре Ровни…

Народе Божији повећајте пажњу и начуљите уши наредних сати и дана за позив Грачаници у помоћ!

П.С. Обавештавамо и да је м-нм Антоније данас гостовао на Радио Београду II, што ћемо се трудити скорије да објавимо у аудио форми.

Одговори

  1. Недамо светињу. Господе сачувај нас од нас сами. Амин…

  2. Iza rusenja Valjevske Gracanice stoje vatikanske vladike i potomci pop Vlade Zecevica Crnogorca koji je prodao veru za veceru i crnogorska policija !
    Iza svega stoje vatikanske vladike i crnogorska policija jer mi Srba u srpskoj policiji nemamo. Oni ruse Pravoslavne manastire!

    Saglasnost da se rusi manastir Valjevska Gracanica dao je jos pre dve decenije vladika sabacki Lavrentije Trifunovic ekumenista u ime SPC , medjutim kako se monah Antonije Davidovic protivio ekumenistima , njega je vladika Lavrentije – rascinio! Krivce i odgovorne treba traziti medju ekumenistima i svestenstvom SPC poput vladike sabackog Lavrentija , koji sem sto katolici Srbe , licno je podrzao uklanjanje Gracanice i odobrio . A kad odobre vladike, politicari se tu vise nista ne pitaju. A policija samo izvrsava naredjenja.Zanimljiv je detalj i da se u vladicanskom dvoru u Sapcu u Karadjordjevoj ulici u Sapcu nalazi predstavnistvo stranke SPO! I eto odgovora , s koje strane duva. Protiv vladike Lavrentija Trifunovica mohah Antonije Davidovic iz Valjevske Gracanice , zbog njegovog ekumenizma i naklonjenosti Vatikanu , pisao je jos pre 20 . godina i vise proglase i tekstove za one manje upucene! Inace, Lavrentijev najblizi rod je i pop Vlada Zecevic Crnogorac koji je 1945 godine , kao ministar policije tadasnji zabranio za za 250 000 Srba trajni povratak na Kosovo i Metohiju . Lavrentije sledi svog ujaka u stopu . Licno sam citala proglase monaha Antonija Davidovica protiv ekumeniste Lavrentija Trifunovica jos pre dve decenije .

    Jos tada Lavrentije je odobrio ruzenje Valjevske Gracanice a gradnju manastora Brezovice itd . Dakle , krivca treba traziti u SPC i u toj vatikanskoj struji koju predvodi Lavrentije uz podrsku Srpskog Pokreta Obnove i Daninin Crnogoraca !
    A sto se tice policije, srbijanskom policijom rukovode crnogorski kadrovi koji rade po direktovi Zapada, unistavaju Pravoslavlje . Tipicni bezboznici i Milogorci .
    http://srpskaistorija.com/2015/09/03/%d0%bf%d0%be%d0%bf-%d0%b2%d0%bb%d0%b0%d0%b4%d0%b0-%d0%b7%d0%b5%d1%87%d0%b5%d0%b2%d0%b8%d1%9b-%d0%ba%d0%be%d1%98%d0%b8-%d1%98%d0%b5-%d0%bf%d1%80%d0%be%d0%b4%d0%b0%d0%be-%d0%b2%d0%b5%d1%80%d1%83-%d0%b7/


Постави коментар