Вапај еп. Милутину

Доле следи вапај побожног народа на руке смерно положен еп. Милутину да отпочне са служењем 40 Литургија у Грачаници за одбрану Светиње од скрнављења и рушења; вапајну молбу коју је Епископ у великој узрујаности одбио слепо верујући „свештеним“ клеветама изнетим у оптужници против верног народа (погледати текст „Интриге по савести“).

Његовом Преосвештенству Г. Г. Милутину епископу ваљевском

 Ваше Преосвештенство,

После рушења наших Светиња на Косову и Метохији, које су наново рушили вековни непријатељи Вере наше, данас, када нам је дошао најтужнији дан да Светињу Грачаницу ваљевску бранимо од неразумне крштене браће Срба, који, пошто-пото желе да Је оскрнаве прекопавањима по својој (само)вољи, како и када они хоће, велику наду полажемо на обећање Вашег Преосвештенства да ћете служити Свете Литургије у судбоносним данима Њеним.

 Стога Вас молимо да ради давања основног светоотачког смисла Православној борби за одбрану манастира, Ви са Вашим свештенством, а подржани доле потписаним верним народом, одслужите 40 Литургија за спас Светог манастира нашег.

 И још, како се чује директно од стручњака који предводе истраживања „Завода – Ваљево“, да „уколико Владика каже да је прекопавање Цркве у циљу истраживања – скрнављење, ми одмах напуштамо радове“. Стога Вас сви једнодушно преклињемо да нам помогнете очувати Вољу Божију на једином Њеном благословеном Месту, ради Господа нашега, ради нас самих и деце наше.

 Ваши умолитељи – Православни Хришћани епархије ваљевске… ( следе потписи 403 верника, због ургентности, скупљаних само два дана)

Одговори

  1. Ово је и мој вапај , коленопоклона молба. Преосвећени ,учините шта Вам је и дужност : за Цркву, за садашња и БУДУЋА ПОКОЛЕЊА!


Оставите одговор

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришете користећи свој WordPress.com налог. Одјави се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришете користећи свој Facebook налог. Одјави се /  Промени )

Повезивање са %s

%d bloggers like this: